Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Бабиному Яру відбувся “Ритуал пам’яті”

Народний Вісник Регіон: м.Київ 9433 перегляди

Опубліковано - 22.09.2006 23:42 | Всі новини | Версія для друку

На цьому місці буде встановлено пам’ятник видатній поетесі
На цьому місці буде встановлено пам’ятник видатній поетесі
У День партизанської слави 22 вересня у Києві в урочищі Бабин Яр було проведено „Ритуал пам’яті” з покладанням квітів до Меморіального комплексу „Бабин Яр”, а також відзначено 100-річчя від дня народження української поетеси, члена Організації Українських Націоналістів Олени Теліги.

У ритуалі взяли участь керівництво районної адміністрації Шевченківського району Києва, депутати та громадськість.

Голова Всеукраїнського жіночого товариства ім. Олени Теліги, народний депутат України Ольга Кобець подякувала Міністерству у справах сім’ї, молоді та спорту за сприяння якого сьогодні розпочато роботу Всеукраїнської науково-практичної конференції. Учасниками конференції стануть більше 60 доповідачів з усіх областей України, серед яких представники жіночого товариства ім. Олени Теліги, наукова громадськість Києва. Усі учасники стануть свідками відкриття нових фактів і відомостей з життя та творчості видатної поетеси.

Нагадаємо, що поетесу та інших борців за незалежність України було ростріляно в двадцятих числах лютого у Бабиному Яру. Розповідають, що у камері, де перебувала Теліга перед розстрілом знайшли напис зроблений її рукою: „Тут сиділа і звідти йде на розстріл Олена Теліга”. Зверху було викарбувано стилізований під меч Тризуб.

За словами Ольги Кобець, цього року нарешті повинна вийти постанова про встановлення пам’ятника видатній поетесі. Цей пам’ятник має замінити дубовий хрест, поставлений в урочищі ще в 1992 році.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.