Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У аварії надшвидкісного потягу загинула 21 людина

Надзвичайна подія 9780 переглядів

Опубліковано - 23.09.2006 00:44 | Всі новини | Версія для друку

У аварії надшвидкісного потягу загинула 21 людина
У аварії надшвидкісного потягу загинула 21 людина
В результаті аварії надшвидкісного монорейкового потягу Transrapid на півночі Німеччини в п`ятницю загинула 21 людина і ще десять чоловік отримали поранення, передає агентство Reuters.

За іншими даними - загинуло 25 чоловік. На місце катастрофи вилетіла канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Під час випробувань потяг на швидкості приблизно 200 кілометрів на годину врізався в технічний потяг, що опинився на шляху, і в якому знаходилися 2 людини. Тіла 15 чоловік вже витягнуто з-під уламків. За даними місцевої прокуратури, ще шість загиблих поки знаходяться усередині потягу. Всього під час випробування потяга в ньому знаходилося не менше 29 фахівців і пасажирів (як передбачається, це друзі і родичі).

Аварія сталася близько 10 години за місцевим часом (11 години за київським) в Емсланді недалеко від кордону з Нідерландами. Transrapid, здатний розвивати швидкість 450 кілометрів на годину, рухається монорейкою по бетонній естакаді на висоті близько п'яти метрів над землею, що, за словами представників оперативних служб, ускладнило аварійно-рятувальні роботи.

Монорельсовий потяг Transrapid вважається одним з найшвидших транспортних засобів в світі. При створенні потягу інженери компаній Siemens і ThyssenKrupp застосували технологію магнітної левітації, запатентовану ще в 1930-х роках. Проте високе споживання електроенергії, складні технології і необхідність в підвищенні заходів безпеки ставлять проект найбільших німецьких промислових гігантів під загрозу.

Єдина така система в світі, яка вже діє в повному об'ємі, - це швидкісний експрес в Китаї, що сполучає шанхайський аеропорт з центром міста.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.