Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович з вінком б‘є всі рекорди українського інтернету. А в російському - відео заблоковане

Технології 9819 переглядів

Опубліковано - 18.05.2010 21:34 | Всі новини | Версія для друку

Одна з “фотожаб”
Одна з “фотожаб”
Вчорашній інцидент з падінням вінка на Януковича під час церемонії біля могили Невідомого солдата однозначно ввійде в історію як української політики, так і соціальних медіа в Україні.

Про це пише сайт Watcher.

В 2004 році, коли після влучання яйцем в Януковича всім каналам було заборонено показувати відео з цієї події, лише завдяки 5-му каналу люди змогли побачити цей інцидент.

В 2010 році ситуація кардинально відрізняється. Рівень проникнення інтернету в Україні кардинально відрізняється від подій майже 6 річної давнини. Тому фото і відео про інцидент з Януковичем настільки швидко облетіли весь інтернет, що вже за добу було важко знайти людину, яка б не бачила чи принаймні не чула про це.

То чи потрібне телебачення, якщо інтернет є під рукою?

Очевидно, що охоплення людей цим відео, навіть якщо б воно не було розміщене на ТБ, за тиждень склало б більше 10 мільйонів чоловік.



Лише за 18 годин, відео на YouTube отримало понад 700 тис. переглядів, з них понад 450 тис. мав перший ролик, і ще біля 250 тис. переглядів десятки інших копій.

Надзвичайно активно ролик поширювався і в найбільшій на пострадянському просторі соцмережі Вконтакте. Там, станом на 14.00 18 травня через пошук можна було знайти понад 1000 вставок цього ролика користувачами, але майже всі вони були видалені адміністрацією соцмережі.

Та це вже ніяк не допоможе, адже відео поширюється іншими каналами, і цікавість людей зробить своє.

Важко пригадати, яка тема отримала більше обговорень в блогосфері та твітері не лише в Україні, а й в Росії. За добу сервіс Яндекса «пошук по блогах» знаходив ПОНАД 30 ТИСЯЧ записів.

Через 3 години після інциденту з Януковичем з‘являлось по 5-6 нових записів в блогах та Твітері щохвилини.

Яндекс, як і Вконтакте, теж піддався цензурі з боку влади. Серед найобговорюваніших тем в блогосфері нема теми про «вінок», хоча є тема «про офіційний візит», кількість записів в якій в 40-50 разів менше, за тему про «вінок». Яндекс також заблокував відео про Януковича і на своєму сервісі Яндекс.Видео. Зараз там жодного відео з “президентом і вінком”:

Ну і повертаючись до власне відео – воно точно ввійде цього тижня у різноманітні світові чарти вірусного відео. Тому можна зпрогнозувати, що до кінця тижня воно успішно набере 5-6 мільйонів переглядів.

Зараз воно вже перебуває в цілому ряді різноманітних “топів за кількістю переглядів у YouTube”.

Як і очікувалось, фотографії з події стали предметом різноманітних “фотожаб” (фотомонтаж фотографій). Непогано підбірку можна подивитись ось тут.

А деякі блогери закликають навіть до цікавих акцій протесту з використанням ялинкової символіки.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.