Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Харкові екскаватор скалічив двох мітингувальників

Пістолетне право Регіон: Харківська область 7535 переглядів

Опубліковано - 27.05.2010 13:17 | Всі новини | Версія для друку

Проти мітингувальників застосували важку техніку
Проти мітингувальників застосували важку техніку
Вранці 27 травня в харківському парку імені Горького екскаватор умисне наїхав на активістів, що протестували проти вирубки дерев. Ввинуватець події зник, а правоохоронці відмовилися складати протокол за фактом нападу на мітингувальників.

Двох людей з місця події відвезла "швидка", повідомив заступник голови екологічної групи "Печеніги" Олексій Ведмідський.

У четвер близько сьомої ранку з боку Сумської в парк заїхав екскаватор К-750. Його водій зупинився перед активістами, підняв ківш і різко опустив його на ноги людям. За словами очевидців, екскаваторник звільнив ноги постраждалих лише через 3-4 хвилини.

На місце були викликані медики і ДАІ. Двох постраждалих на «швидкій» госпіталізували в лікарню, а водій екскаватора, не чекаючи співробітників Державтоінспекції, зник.

Працівники ДАІ, як відзначив Ведмідський, досі не приїхали.

Тим часом все той же екскаватор заїхав на місце вирубки дерев з боку паркових алей. Активісти спробували його зупинити. У відповідь люди в робочих жилетах накинулися на них з кулаками. Міліція, за словами Ведмідського, розняла учасників бійки тільки після численних прохань активістів, а скласти протокол відмовилася.

Як повідомлялося, вранці 25 травня загострилося протистояння між лісорубами та захисниками лісу в парку Горького в Харкові. Захисники парку вимагають від влади негайно припинити вирубку дерев.

Правоохоронці супроводжували робітників, які вирубували дерева для дороги, яка з'єднає вулицю Сумську і перетин Динамівської та Новгородської.

Вирубка почалася в четвер, 20 травня, а 25 травня, за даними активістів, міліціонери застосовували силу. Усі дерева помічені хрестами і активісти захищали їх: лягали під техніку, прив'язували себе до стовбурів. Кожен день роботи лісоруби можуть розпочати лише за допомогою правоохоронців, зазначає ТСН.

Нагадаємо, вчора в.о. мера Харкова Геннадій Кернес заявив, що дорога в парку імені Горького буде побудована, незважаючи на заяви "політичних лузерів типу Авакова".

Він також наголосив, що всі дозволи на будівництво є. "У нас є всі дозволи, пройдені всі процедури, в тому числі і узгодження в держорганах влади, не тільки в органах місцевого самоврядування. На сьогодні це об'єкт будівництва", - заявив Кернес.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.