Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені: Вживання матюків веде до імпотенції

Охорона здоров`я 12146 переглядів

Опубліковано - 28.09.2006 16:21 | Всі новини | Версія для друку

Геннадій Чеурін
Геннадій Чеурін
Таке несподіване відкриття зробив ще в 2004 році науковий керівник Центру екологічного виживання і безпеки Геннадій Чеурін. За його словами, він довідався справжнє походження нецензурної лайки і досвідченим шляхом довів її згубний вплив на людський організм у побуті.

Як заявив на прес-конференції пан Чеурін, мат - це святі слова, що у стародавності застосовувалися російськими чоловіками під час проведення обрядів і ритуалів для "виклику сили роду", повідомив "Єкатеринбург Он-Лайн".

"Уживати ці слова можна було лише 16 днів у році, а потім вони були під найсуворішою забороною, - пояснив Геннадій Чеурін. - І коли в наш час чоловіки без потреби вимовляють ці сакральні слова, то це неминуче веде до реальної імпотенції. А якщо матюкається жінка - вона повільно перетворюється в чоловіка".

За словами автора гіпотези, його слова підтверджують недавні дослідження групи російських учених: дослідники випробували вплив нецензурної лайки на воді, яка, за переконанням Геннадія Чеуріна, володіє "пам’яттю".

Вчені вилаяли рідину добірним матом, після чого полили нею насіння пшениці. "У результаті, з тих зерен, що були политі водою з агресивним матом, зійшло тільки 48%, з тих, що побутовим - 53%, а насіння, политі святою водою проросли на 93%. Страшно представити, що відбувається з людським організмом", - помітив дослідник.
Володимиру Жириновському загрожує небезпека. Як, доречі, й багатьом іншим відомим політикам. І не тільки політикам.
Володимиру Жириновському загрожує небезпека. Як, доречі, й багатьом іншим відомим політикам. І не тільки політикам.
Геннадій Чеурін також назвав прізвище людини, що, на його думку, винний у тім, що сакральні слова стали повсюдно відомі. "Письменник Афанасьєв повідав ці слова у своїх "Заповітних казках", а робити це категорично було заборонено, - говорить Чеурін. - Точно так і твір "Лука Мудіщев", Пушкін написав для весільних ритуалів, а не для загального прочитання!" (авторство цього твору належить поетові Івану Баркову).

Крім крайніх випадків, коли необхідно викликати "родову силу", за словами Геннадія Чеуріна, мат можна використовувати на війні. "Мат корисний в екстремальних ситуаціях. Його, як останній патрон, треба берегти, наприклад, для воєнних дій. До того ж на війні за допомогою мата значно прискорюється передача інформації", - впевнений керівник Центру екологічного виживання і безпеки. За його словами, жодна іноземна лайка не здатна нанести таку шкоду людському організму, як "святі слова" з давньоруських ритуалів.

Результати дослідження були представлені в 20-хвилинному документальному фільмі "Як слово наше відгукнеться...".

Тим часом психологи пояснюють походження мату просто - у людей не вистачає слів для висловлення емоцій. Яскраве тому підтвердження - мат у творчості рок-груп, вважає єкатеринбурзький "Четвертий канал". Сказати хочеться - але як по-іншому, як не матом. Самі музиканти впевнені, що мат допомагає справитися зі стресом. Сказав жорсткіше - наче і жити легше стало, зазначають єкатеринбурзькі журналісти.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.