Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Опубліковані нові зображення “людського обличчя” на Марсі

Невідоме 11804 перегляди

Опубліковано - 28.09.2006 18:28 | Всі новини | Версія для друку

Вперше загадкове «обличчя» в області Кідонія було сфотографоване в 1976 році. І та ж Кідонія на сучасному знімку (нижнє фото).
Вперше загадкове «обличчя» в області Кідонія було сфотографоване в 1976 році. І та ж Кідонія на сучасному знімку (нижнє фото).
Європейське космічне агентство (ESA) отримало нові зображення гірського масиву в області Кідонія північної півкулі Марса, який дуже нагадує людське обличчя і вже тридцять років бурхливо обговорюється у всьому світі.

Нові зображення зробив орбітальний апарат Mars Express, передає MSNBC.

"Знімки не тільки дають нове детальне зображення області, що так відома прихильникам космічних міфів, але також показують план території, яка представляє великий інтерес для геологів і доводить хорошу роботу камери Mars Express", - повідомив Агустін Чікарро, представник Європейського космічного агентства.

Марсіанська область Кідонія стала відомою в липні 1976, коли космічний апарат Viking-1, що знаходився на орбіті Марса і систематично фотографував поверхню планети, прислав одне загадкове зображення. Воно виглядало як людське обличчя, що похмуро дивилося прямо в камеру "Вікінга", повідомляє ABC News.

З того часу багато хто пропонував різні теорії, намагаючись пояснити, як якась позаземна цивілізація створила "обличчя" на поверхні Марсу. Ентузіасти космічних досліджень називали це сигналом, попередженням або запрошенням для землян про вступ до контакту.
Тривимірна реконструкція об'єкту – його форма справді нагадує череп. Нижній знімок - з іншої точки огляду.
Тривимірна реконструкція об'єкту – його форма справді нагадує череп. Нижній знімок - з іншої точки огляду.
"Воно виглядає як щось розумне і таке, що володіє внутрішнім сенсом", - говорить Річард К. Хогланд, один з найпалкіших прихильників теорії "обличчя як сигналу". Хогланд розповів, що він був консультантом CBS News під час польоту "Аполлона-11" на Місяць, а після цього займався зв'язками з громадськістю в нью-йоркському планетарії.

Учені NASA завжди заявляли, що це лише випадкова гра світла. Проте хвиля інтересу і скарг на те, що NASA щось приховало, була настільки могутньою, що в 90-х роках Даніель Голдін, тодішній керівник агентства, пообіцяв, що коли наступного разу який-небудь космічний корабель пройде область Кідонія, він обов'язково зробить знімки.

Як повідомляє "Популярна механіка", нові знімки області, зроблені Mars Express, є найчіткішими зі всіх, що були отримані на даний момент. Завдяки ним вдалося провести тривимірну реконструкцію того самого "обличчя". Об'ємна модель переконливіше за наукові доводи свідчить, що схожість з обличчям він має вельми умовне. Проте як і раніше, багато що залежить від того, що ми хочемо там побачити.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.