Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Агітки і життя. Кремлю потрібно, щоб українці чубилися

Імперія «Совок» 5815 переглядів

Опубліковано - 16.06.2010 16:46 | Всі новини | Версія для друку

Агітки і життя. Кремлю потрібно, щоб українці чубилися
Агітки і життя. Кремлю потрібно, щоб українці чубилися
Російський історик вважає, що Росії не потрібна сильна Україна, й що потрібно використовувати український націоналізм і опозицію для дестабілізації ситуації в країні.

Таку думку висловив старший науковий співробітник Інституту російської історії Російської академії наук (РАН) Андрій Марчуков, виступаючи в Москві на «круглому столі» «Україна - Росія: підсумки півріччя».

На його думку, для Росії «п`ятирічка Ющенка-Тимошенко», не була поганою, оскільки з`явилася перспектива відходу значної частини населення від українського націоналізму, оскільки, на його думку, діяльність колишніх керівників примусила частину населення країни «почати відторгати український націоналістичний проект».

Водночас, Марчуков упевнений, що нинішнє потепління відносин «присипляє політичну й національну активність» тієї частини населення, яка дружня Росії.

«Політичні рухи – антинаціоналістичні й антибандерівські, вони перебувають у стані смути, оскільки вони втратили сенс свого існуванні зважаючи на нинішню дружбу», - сказав Марчуков.

Співробітник Інституту російської історії РАН бачить два політичні виходи з нинішньої ситуації. Перший – добиватися того, щоб українське керівництво «за все дане з боку Росії» дійсно робило кроки назустріч в економіці, політиці й гуманітарній сфері. Але це «буде навряд чи», вважає Марчуков.

«Або треба міняти весь український контекст за допомогою нових світоглядних проектів. І в даному випадку несподіваним союзником виявляється український націоналізм і українська опозиція. Якщо виходити не з погляду інтересів української влади й російської еліти, яка визнає таку ситуацію правильною й законною, а з погляду Росії та нашого народу, який проживає по обидві сторони кордонів, то український контекст взагалі треба міняти як український. (У цьому треба) використовувати сили, які перебувають в опозиції до Віктора Януковича», - сказав експерт.

На уточнююче запитання, як же можна використовувати опозицію, Марчуков сказав: «Як силу, яка здатна дестабілізувати ситуацію (у країні – УНІАН) і впливати на другу частину населення країни...»

«Розмови про те, що Росії потрібна сильна Україна – вони, загалом, безглузді, оскільки будь-яка Україна, як із самого початку антиросійський проект, завжди буде за заданістю своєю протистояти Росії», - сказав Марчуков.

«В інтересах Росії - використовувати, заохочувати, формалізувати інші національні світогляди й національні ідентичності, які перебувають у суперечності з тією українською ідентичністю, на якій створено «жовто-блакитна» українська держава, яка за певних умов починає «оранжевіти». У цьому є стратегічний інтерес Росії», - вважає співробітник Інституту російської історії РАН.

Як приклад однієї з таких національних ідентичностей, яких треба підтримувати Росії, він назвав русин.

Від “Аратти”: насправді, як нам зрозуміло, фундаментальною основою панування Кремля в Україні є совок. Незалежно, якому кольору він симпатизує: чи то червоному, чи голубому, чи триколору...

І мусимо зазначити, що всі ці 19 років українська влада неухильно виконує настанови Кремля - старанно культивує з українців совок за світоглядом і люмпен за майновим станом. І сьогодні, як і раніше - мільйони громадян прямо залежні від примх владних осіб, перед якими вони повністю бесправні.

Саме тому з українських телеекранів не зникає ідеологічна продукція КПРС. Саме тому у телеефірі навала російських серіалів. Саме тому фактично не знімаються українські фільми, які б мали вже давно витіснити відверто ідеологічну продукцію, не сумісну розумінням української державності.

Саме тому влада відчайдушно криміналізує, загоняє у тінь і душить бізнес. Бо багаті, самодостатні громадяни перестануть бути бидлом, повністю залежним від панської волі чиновників: ці громадяни не потребуватимуть милостині не від кого, а головне - вони насмерть стоятимуть не за якісь пропагандистські хімери, а за власне право і майно...

І до поки ми цього не зрозуміємо - не буде в нас ні власної держави, ні достатку у наших сім'ях.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.