Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чого варта, насправді, довіра народу. Луценко розповів, хто і за скільки купує тушки самооборонців

Влада 3537 переглядів

Опубліковано - 21.06.2010 11:18 | Всі новини | Версія для друку

Чого варта, насправді, довіра народу.  Луценко розповів, хто і за скільки купує тушки самооборонців
Чого варта, насправді, довіра народу. Луценко розповів, хто і за скільки купує тушки самооборонців
Лідер Народної самооборони Юрій Луценко розповів, чому його соратники відмовилися бути опозиційними політиками і приєдналися до парламентської коаліції, а також повідомив, що як парламентський проект Самооборона, очевидно, оголосить про свою ліквідацію.

Про це написало видання “КоммерсантЪ-Украина”.

На прохання видання пояснити перехід до лав парламентської коаліції шести депутатів від фракції НУ-НС, серед яких давні соратники Луценка з Народної самооборони, в тому числі перший заступник голови партії Олег Новіков, екс-глава МВС заявив:

"Для мене це серйозний удар, удар під дих. Напевно, один з найбільш серйозних за останній час. До цього в коаліцію пішов генерал МВС Олександр Бобильов, який був для мене практично другом. Що стосується переходу шести депутатів, тут є два аспекти. Перший - чому це відбувається саме зараз? Причина в тому, що коаліції не вистачає голосів для упокорення фракцій комуністів і блоку Литвина. На порядку денному стоїть прийняття закону про місцеві вибори, що передбачає змішану систему виборів. Для гарантованого прийняття цього вигідного Партії регіонів закону і потрібні "тушки". У законі не буде враховано ні інтереси Литвина, оскільки буде заборонено блоки, ані комуністів, які ще тримаються завдяки своїй старій назві".

У відповідь на зауваження Ъ, що, згідно з інформацією ЗМІ, перехід нунсівців в коаліцію відбувся через "фінансові мотиви", Луценко сказав: "Це другий аспект - моральний. Зараз, коли в парламенті існує відверта корупція, стоїть питання про те, як займатися політикою. У Раду можна провести людини, у якої є достатні кошти. Але цю людину можна змусити поміняти свої погляди, оскільки вона боїться за свій бізнес".

"Один з таких депутатів, - продовжив Луценко, - опинився серед тих, хто в п'ятницю перейшов до коаліції. Він прийшов до мене і сказав, що його бізнес більше не встоїть - УБОЗ вилучив всю документацію, прокуратура оголосила в розшук головного бухгалтера... Теза про те, що багаті люди більш незалежні, не працює. Є й інші люди, які грошей не мають і з якими я рука об руку працював не менш ніж десять років. Наприклад, Олег Новіков. Таким, як він, абсолютно тупо пропонують взяти півтора мільйона доларів, поки дають, і ще 25 тисяч доларів отримувати щомісяця! Верх цинізму в тому, що ці торги ведуться в кабінеті голови апарату Верховної Ради, в присутності голови нібито опозиційної фракції НУ-НС, бізнес-партнер якого, Давид Жванія, купує людей, пропонуючи відразу відімкнути валізу. Ці валізи вишикувано прямо під стінкою".

Також Луценко зазначив, що Новіков повідомив йому про своє рішення перейти в коаліцію. "За два-три дні до цього він почав говорити про створення групи всередині НУ-НС. А в останній день я йому сказав: "Перестань брехати собі, зрозумій - Жванії ти не потрібен і група не потрібна. Потрібні "тушки". Потрібні для того, щоб розпочати розмови про те, що Луценко, мовляв, вже ніякий, а Юля страшна, так давайте створимо якусь групу, яка буде спілкуватися з владою".

Ідеологом нової депутатської групи у складі коаліції, про створення якої наприкінці минулого тижня повідомив Новіков, за словами екс-глави МВС, є Давид Жванія. "Як тільки люди клюють на ідею створення групи, вони починають міркувати: "Що ми будемо робити в НУ-НС? Зараз у нас є можливість матеріально зміцнитися, потім ми увійдемо в уряд, і матеріальні блага будуть йти до нас постійно". Крім грошей, є ще одна принада - їм обіцяють мажоритарні округи, на яких влада нібито забезпечить їм перемогу. Це блеф, але ті, хто вперше потрапив до парламенту, цьому вірять", - сказав Луценко.

Нагадаємо, 18 червня шестеро народних депутатів з фракції НУ-НС поповнили лави коаліції Стабільність і реформи: Валерій Борисов, Давид Жванія, Володимир Марущенко, Олег Новіков, Сергій Харовський та Віктор Шемчук. Жванія, Марущенко, Новіков, Харовський і Шемчук входять до депутатської групи Народна самооборона. Олег Новіков при цьому повідомив, що у Верховній Раді сформувалася нова група Право вибору з близько 20 народних депутатів, які увійшли до коаліції. Координатором цієї групи, за словами Новікова, став Давид Жванія.

Таким чином на сьогоднішній день до складу коаліції входять 256 народних депутатів, у тому числі 19 бютівців і 14 нунсівців.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.