Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чай і кава захищають від серцевих хвороб

Охорона здоров`я 10531 перегляд

Опубліковано - 21.06.2010 13:42 | Всі новини | Версія для друку

Чай і кава захищають від серцевих хвороб
Чай і кава захищають від серцевих хвороб
Результати дослідження, яке тривало 13 років, свідчать, що, люди, які випивають кілька чашок чаю або кави на день, мають менше шансів захворіти на серцеві хвороби.

Дослідники у Нідерландах, які спостерігали за майже 40 тисячами людей, дійшли висновку, що люди, які пили понад 6 чашок чаю на день, мали на третину менше шансів захворіти на серцеві хвороби у порівнянні з тими, хто не пив чаю зовсім.

2-4 чашки кави на день, як виглядає, також знижують ризик серцевих хвороб. Але позитивний вплив кави зникає після четвертої кашки.

Однак, ті, хто пив більше, ніж 4 чашки кави, як виглядає, не мали більшого ризику померти від раку, чи інсульту, ніж ті, хто кави не вживав.

Результати дослідження, оприлюднені в американському журналі Асоціації серцевих хвороб, свідчать, що надмірне споживання знищує позитивний вплив, так само, як і додавання до кави чи чаю молока.

Голландці п’ють чай без молока. Існують суперечливі твердження про те, що молоко суттєво знижує вплив поліфенолів, які містить чай і, дію яких вважають позитивною.

Кава має властивості, які, теоретично, можуть одночасно посилити і зменшити ризики – рівень холестерину може зростати, але запалення, яке пов’язують з серцевими хворобами, може зменшуватися.

Дослідники твердять, що ті, хто споживав від 2 до 4 чашок кави на день, знижував ризик серцевих хвороб на 20%.

"Це гарні новини для тих, хто любить чай і каву. Ці напої, як виглядає, є корисними для серця без підвищення ризику смерті від чогось іншого," – каже професор Івон ван дер Шув, яке керує дослідженням.

Дослідники зауважують, що слід пам’ятати, що головним чинником здорового серця є здоровий спосіб життя загалом.

Елен Мейсон з британської Фундації серцевих хвороб каже, що "сигарета з кавою цілковито знищує будь-яку користь напою, а, якщо пити багато чаю перед телевізором без фізичних вправ, то навряд чи це захистить серце."
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.