Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Куріння небезпечніше, ніж вважалося: воно руйнує організм на генному рівні

Охорона здоров`я 8333 перегляди

Опубліковано - 16.07.2010 02:57 | Всі новини | Версія для друку

Куріння небезпечніше, ніж вважалося: воно руйнує організм на генному рівні
Куріння небезпечніше, ніж вважалося: воно руйнує організм на генному рівні
До численних застережень медиків про те, що куріння призводить до порушень в роботі органів дихання, серцевої системи, ослаблення імунітету і до онкологічних захворювань, додалося ще одне.

Вперше науковцям вдалося встановити зв'язок між курінням і активністю геному. Дим сигарет, потрапляючи в наш організм, стверджують вчені, порушує функції понад 300 генів.

Таким чином, регулярне куріння завдає більше серйозної шкоди організму, ніж передбачалося раніше, повідомляє Spiegel Online.

Група вчених з Південно-Західного фонду біомедичних досліджень (США) під керівництвом Жака Чарльсворта ідентифікували понад 300 генів курців, які за функціональними показниками значно відрізняються від генів некурящих.

"Наскільки руйнівна дія нікотину на організм, демонструє статистика ВООЗ: кожні 6 секунд у світі від наслідків паління вмирає одна людина", - відзначає видання. Команда Чарльсворта поставила перед собою мету встановити, як саме нікотинова залежність збільшує фактори ризику.

У дослідженнях брали участь 1200 чоловік, чверть з яких були курцями. Отримані дані говорять про те, що паління впливає не тільки на окремі гени, але і на цілі мережі взаємодіючих один з одним генів, говориться в статті.

Біологи дійшли висновку, що найбільше страждає імунна система - функції різноманітних генів, які відіграють важливу роль у протистоянні різним захворюванням, порушуються. Крім того, багато процесів, що задіяні у формуванні ракових клітин, протікають під впливом нікотину швидше.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.