Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія внесла дисидента і політв’язня Василя Овсієнка у чорні списки

Назад в СРСР 7603 перегляди

Опубліковано - 23.07.2010 17:01 | Всі новини | Версія для друку

Росія внесла дисидента і політв’язня Василя Овсієнка у чорні списки
Росія внесла дисидента і політв’язня Василя Овсієнка у чорні списки
Росія відмовила у в’їзді координатору програм Харківської правозахисної групи, колишньому в’язню сумління радянських таборів Василю Овсієнку.

Про це в п'ятницю повідомив Глава української Гельсінської спілки Євген Захаров.

"Опівночі з 22 на 23 липня в Брянську з потяга № 42, який ішов на Москву, російські прикордонники зняли і спровадили назад в Україну Василя Овсієнка, координатора програм Харківської правозахисної групи, колишнього в'язня сумління, який відсидів в радянських таборах та тюрмах 14 років", - повідомив Захаров.

"Його прізвище виявилося у списку осіб, яким заборонено в'їзд у Російську Федерацію", - додав він.

За словами правозахисника, Овсієнко їхав у село Кучино Пермської області, у Музей історії політичних репресій і тоталітаризму, який з 1995 року діє в приміщенні колонії особливого суворого режиму ВС-389/36.

"Там він перебував у 1981-87 рр., там загинув Василь Стус, там каралися Олекса Тихий, Юрій Литвин, Валерій Марченко, Левко Лук'яненко, Михайло Горинь, Іван Кандиба, Іван Сокульський, Іван Гель та інші українські правозахисники", - розповів Захаров.

Овсієнко є членом раду Музею і був запрошений на Міжнародний громадянський форум, мав намір взяти участь у дискусіях "Распад СССР. Плюсы и минусы", "Трагедия русской деревни", "Незавершенная история", "Какая нам нужна правозащита?", "Мир несвободы и культура". Віз для Музею книжки колишніх в'язнів Кучино, рушник, щоб пов'язати його на хресті, що стоїть на могилах в'язнів.

"Ймовірно, що російські спецслужби відстежують публікації українських правозахисників і знаходять у них небажані для путінської "демократії" речі, наприклад, у статті "Актуальні цитати". Про музей "Пермь-36" дивіться статтю Василя Овсієнка "Музей у Кучино - совість Росії", - зазначив Захаров.

Раніше російський президент Дмітрій Медвєдєв відмовився від практики так званих чорних списків.

Перед цим Україна дозволила в'їзд на свою територію Костянтину Затуліну та Юрію Лужкову.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.