Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Холодний чай з магазину шкодить ниркам

Охорона здоров`я 8092 перегляди

Опубліковано - 28.07.2010 00:18 | Всі новини | Версія для друку

Холодний чай з магазину шкодить ниркам
Холодний чай з магазину шкодить ниркам
Надмірне споживання промислово виготовленого холодного чаю може призвести до утворення каменів у нирках, вважають дослідники з Університету Лойоли в США.

На думку вчених, цей напій містить високу концентрацію оксалатів - речовин, що приводять до сечокам’яної хвороби.

Оксалати присутні і в традиційному заварному чаї, але не в тій кількості, щоб сприяти формуванню каменів.

Найбільш частою причиною появи каменів у нирках фахівці називають недостатнє споживання рідини. У спеку люди швидше втрачають воду через підвищене потовиділення. Обезводнення у поєднанні зі споживанням холодного чаю з пляшок підвищує ризик утворення каменів у нирках, особливо у людей, які до цього схильні.

"Люди прагнуть пити влітку більше рідини, - пояснює фахівець університетської клініки доктор Джон Мілнер, - багато хто хоче холодного чаю з пляшок, вважаючи, що це смачна альтернатива. Проте насправді вони роблять собі ведмежу послугу".

На думку дослідників, велика частина любителів чаю з пляшок вважають, що цей напій здоровіший, ніж газована вода і пиво.

Але лікарі попереджають, що найкращою заміною промислово виготовленого холодного чаю є звичайна вода. У неї для смаку можна додати скибочку лимона, в якому містяться цитрати, що перешкоджають утворенню каменів у нирках.

Саме свіжий цитрус, а не його штучний аналог-ароматизатор допомагає пригальмувати розвиток сечокам’яної хвороби навіть у тих, хто до неї схильний.

Крім того, холодний чай з пляшок погано угамовує спрагу через високий вміст цукру. Та і набору зайвої ваги вони теж сприяють.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.