Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна для людей. Попри агітаційні мантри урядовців, хліб починає дорожчати

Добробут Регіон: Полтавська область 8205 переглядів

Опубліковано - 5.08.2010 12:45 | Всі новини | Версія для друку

Україна для людей. Попри агітаційні мантри урядовців, хліб починає дорожчати
Україна для людей. Попри агітаційні мантри урядовців, хліб починає дорожчати
ВАТ Кременчуцький хлібокомбінат підвищив вартість соціального хліба, повідомила журналістам у четвер глава правління підприємства Галина Олійник.

За її словами, підвищення стосується тільки житньо-пшеничного хліба, вартість якого збільшилася на 11 коп. до 2,76 грн. за буханець.

"Раніше ми випускали житньо-пшеничний хліб Популярний, який робили з борошна другого сорту. Але через його дефіцит, ми почали випікати хліб з борошна першого сорту. Назвали його Бережанський. Це тимчасово, коли ми закупимо борошно другого сорту, повернемося до випуску хліба Популярний, - заявила Олійник.

Разом з тим, вона додала, що надалі уникнути підвищення вартості хліба не вдасться через зростання цін на борошно і газ.

Як повідомлялося раніше, перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв доручив Міністерству аграрної політики вжити заходів щодо недопущення росту роздрібних цін на хлібопродукцію.

"Закупівельні ціни на зернові вже підстрибнули, і слід вжити заходів щодо недопущення стрибка роздрібних цін на хліб і хлібопродукти протягом цього і наступного року", - сказав Клюєв.

Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" Арсеній Яценюк закликав Кабінет Міністрів вжити заходів щодо продовольчої безпеки у зв'язку з несприятливими погодними умовами і стрибком світових цін на зерно.

Він побоюється, що у випадку, якщо уряд втратить контроль над ситуацією, суттєво подорожчає борошно, хліб і м'ясо-молочні продукти.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.