Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Найбільше село на Калущині відкрило школу мистецтв

Регіональні новини Регіон: Івано-Франківська область 12611 переглядів

Опубліковано - 9.09.2010 05:09 | Всі новини | Версія для друку

Найбільше село на Калущині відкрило школу мистецтв
Найбільше село на Калущині відкрило школу мистецтв
Днями в селі Голині Калуського району урочисто відкрили й освятили дитячу школу мистецтв — понад 60 юних голинян зможуть навчатися музики та хореографії в рідному селі. А для області — це вже 56-й мистецький навчальний заклад такого типу.

Показово, що у сільському святі взяли участь у повному складі як керівництво Калуської райдержадміністрації на чолі з Василем Качмарем, так і райради — на чолі з Василем Прокопівим, а також начальник управління культури ОДА Володимир Федорак, повідомляє News.if.ua.

Попри те, що ідею відкриття у Голині дитячої школи мистецтв плекали давно, все вирішилося за останні кілька місяців — і щонайперше завдяки ініціативі та наполегливості сільського голови Віктора Ляховича.

— Школа мистецтв була не тільки моєю мрією, а передусім — сільської громади, — скромно каже сільський голова. — Таке велике село, а дітям доводилося навчатися музики в Калуші чи Брошневі-Осаді. Зізнаюся, що нині, коли культурно-мистецькі заклади такого типу переживають нелегкі часи, мене часто гриз сумнів: а чи зможемо відкрити школу? Але, дякувати Богу, завдяки керівникові райвідділу культури всі двері районного керівництва відчиняли з розумінням сільської проблеми і бажанням допомогти.

Голова Калуської РДА Василь Качмар охарактеризував сільського голову Голиня як працьовитого керівника, що «розуміє: під лежачий камінь вода не тече», а голова райради Василь Прокопів назвав факт відкриття школи мистецтв «серйозною ініціативою і громади, і сільського голови». Своєю чергою, начальник відділу культури ОДА Володимир Федорак оцінив відкриття Голинської ДШМ як «велику роботу». А творчі колективи — народний аматорський вокальний ансамбль «Намисто» Калуського районного народного дому, зразковий дитячий духовий ансамбль Підмихайлівської ДМШ, колектив «Калинова сопілка» з села Верхні, юна вокалістка Анастасія Тиновець та інші вітали голинян святочними мелодіями і піснеспівами.

Ольга Кінащук — перший в історії села директор дитячої школи мистецтв — тішиться, що є вже чимало охочих навчатися музики і хореографії, що почався етап прослуховування, і ласкаво запрошує до Голинської ДШМ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.