Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Будуємо нову країну. На Сумщині Конституція - не закон

Назад в СРСР Регіон: Сумська область 12767 переглядів

Опубліковано - 13.09.2010 18:43 | Всі новини | Версія для друку

Будуємо нову країну. На Сумщині Конституція - не закон
Будуємо нову країну. На Сумщині Конституція - не закон
Заступник губернатора Сумської області Сергій Грицай розіслав комунальним ЗМІ регіону листа з вимогою до 13 вересня підписати типовий договір, який зобов’язує главредів у письмовій формі повідомляти про зміну своїх політичних поглядів.

Як повідомив головний редактор газети Сумської міськради «Суми і сумчани» Микола Чернотицький, подібний лист прийшов і до нього.

«Типовий договір зобов’язує всіх главредів у місячний термін повідомляти засновникам видання про своє членство в політичних партіях і громадських організаціях. А крім того, в ньому є така абсурдна вимога «у разі зміни власних поглядів редактор повинен негайно письмово повідомити про це власника», - розповів Чернотицький, який також є депутатом Сумської міськради.

У листі облдержадміністрація пояснює свої дії виконанням доручення Кабміну.

Від “Аратти”: Наразі ми спостерегаємо як стрімко повертаються часи влади Шарикових і Швондерів, класично змальованих Булгаковим. Адже правове невігластво, політичне блюзнірство, терор, тотальна публічна брехня і жорстка цензура на слово правди - це головні ознаки більшовизму, як необмеженої влади чиновкинів з ідеологічної номенклатури.
В Україні законодавчо закріплено неповернення до цих часів.

Стаття 15 Конституції України визначає, що суспільне життя в Україні ґрунтується на засадах політичної, економічної та ідеологічної багатоманітності. Жодна ідеологія не може визнаватися державою як обов'язкова. Держава гарантує свободу політичної діяльності, не забороненої Конституцією і законами України.

Частина друга статті 24 Конституції визначає, що не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

Стаття 34 визначає, що кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Отже, виникає питання: чому саме головні редактори мають декларувати свої політичні погляди роботодавцеві? Адже, ЗМІ, які існують за рахунок платників податків, зобов'язані неупереджено і повно висвітлювати увесь спектр політичних подій та оцінок, які є у цьому регіоні, не віддаючи переваги жодній політичній силі, незалежно від того, чи є вона правлячою, чи у владній опозиції, чи поза мандатом влади.

Вимога ж обов'язкової декларації партійної чи громадської приналежності матеріально засвідчує що: за більшовицьким принципом, керівництво ЗМІ буде сформовано виключно за партійним принципом - від Партії регіонів. Відтак - буде введено жорстку однопартійну цензуру.

Дивно інше: чому місцева прокуратура мовчить і не робить жодних спроб захистити конституційні права громадян, як цього вимагає закон "Про прокуратуру"?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.