Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Миколаєві пенсіонера звинуватили в хуліганстві за вимогу від співробітника банку спілкуватися українською

За право людини Регіон: Миколаївська область 9599 переглядів

Опубліковано - 14.09.2010 06:25 | Всі новини | Версія для друку

Анатлоія Ільченка звинуватили в хуліганстві за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення - фактично за вимогу спілкуватися державною мовою
Анатлоія Ільченка звинуватили в хуліганстві за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення - фактично за вимогу спілкуватися державною мовою
13 вересня Ленінський районний суд міста Миколаєва розглянув справу проти Анатолія Ільченка, обвинуваченого в хуліганстві за те, що він вимагав від працівниці “Ощадбанку” спілкуватися з ним державною мовою, а після її відмови - просив надати книгу скарг і пропозицій.

Як повідомляє Миколаївська обласна організація Всеукраїнського об'єднання Свобода, Ільченка звинуватили в хуліганстві за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За інформацією ВО Свобода, 10 вересня Ільченко зайшов у банк, щоб отримати свою пенсію. Після того, як він годину простояв у банку, йому повідомили, що апарат для видачі чеків зламаний, а попереджати про це своїх клієнтів хоча б за допомогою оголошення, працівники банку не зобов'язані.

"Повідомляючи про все це, касир Перхаєва Любов Василівна відмовилася переходити на державну мову (а це державний працівник і отримує заробітну плату з наших з вами податків). Ільченко володіє лише українською й німецькою мовами, тому не міг зрозуміти, що йому намагалися сказати", - йдеться в повідомленні.

Пенсіонеру видали квитанцію російською мовою, яку Ільченко повернув з написом Текст не зрозумілій і зажадав квитанцію українською мовою. Йому відповіли, що в такому випадку він тепер зовсім не отримає не тільки квитанцію, але і пенсію, пише сайт Преступности НЕТ.

"Ільченко зажадав книгу скарг, яку після сперечань все ж таки отримав. Нею виявився звичайний непрошитий зошит, без пронумерованих сторінок та інших обов'язкових атрибутів подібної документації", - повідомляє видання.

Ільченко, обурений ще й цим фактом, викликав міліцію і повідомив, що зошит забирає з собою, щоб надати його як факт правопорушення. Касир, у свою чергу, викликала охорону банку.

"Коли прибули співробітники охорони, Ільченко повернув імпровізовану книгу скарг. А міліціонери побачили в діях пенсіонера хуліганські дії, в результаті чого і було порушено кримінальну справу", - передає Преступности НЕТ.

В день засідання, представники ВО Свобода влаштували перед будівлею суду мітинг з плакатами на захист Ільченка. Сам відповідач прийшов до суду з перекладачем, і повідомив, що не розуміє жодної мови, крім української.

Суд постановив визнати Ільченка винним в адміністративному правопорушенні - за блокування роботи банку - і присудив йому сплатити штраф у сумі 51 гривні.

Як повідомив сам Ільченко, протокол судового засідання він не підписав, так як той складений російською мовою. Хоча суддя затвердив, що відповідач ознайомився з постановою і відмовився її підписувати.

Ільченко має намір оскаржувати це рішення в судах вищої інстанції.
Свободівці пікетують засідання Ленінського районного суду Миколаєва
Свободівці пікетують засідання Ленінського районного суду Миколаєва

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.