Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Пограбування Спасо-Преображенського собору в Чернігові розкрили за три години

Кримінал Регіон: Чернігівська область 12250 переглядів

Опубліковано - 12.10.2006 10:16 | Всі новини | Версія для друку

Пограбування Спасо-Преображенського собору в Чернігові розкрили за три години
Пограбування Спасо-Преображенського собору в Чернігові розкрили за три години
Менше трьох годин значилася серед нерозкритих резонансна крадіжка культових предметів зі Спасо-Преображенського собору в Чернігові.

Вже близько пів на одинадцяту ранку підозрюваний у скоєнні цього злочину давав свідчення оперативникам в обласному Управлінні внутрішніх справ, повідомляє ЦГЗ УМВС в області.

Сюди ж були доставлені вилучені у молодика ікони та хрести, які вночі зникли з храму.

Сліди злодійського проникнення до знаменитого на всю Україну Спасо-Преображенського собору виявили рано-вранці 10 жовтня його служителі. Розуміючи, що будь-які пересування на місці пригоди лише ускладнять розкриття злочину, всередину заходити не стали, і мерщій звернулися до міліції. Направлені до храму слідчо-оперативні групи міської та обласної міліції, оглянувши разом зі священнослужителями приміщення, встановили факт крадіжки трьох ікон та двох хрестів, які, окрім духовної цінності, мають і цілком земну вартість (за попередніми оцінками, близько 10-ти тисяч гривень). Додатково зрозумівши при цьому, що “працював”, можливо, і досвідчений злодій, проте явний дилетант у церковних справах. Значно цінніші культові предмети, аніж викрадені, залишилися неушкоджені на своїх місцях.
На розкриття цієї зухвалої крадіжки відразу було орієнтовано співробітників всіх міліцейських підрозділів. І зовсім скоро підполковник Сергій ПОТАПЕНКО — начальник відділу з питань боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми — вже мав оперативну інформацію про можливого викрадача культових цінностей. Не гаючи часу, удвох з колегою міліціонер вирішив затримати зловмисника. До речі, сталося це в той час, коли на місці злочину ще завершували свою роботу експерти-криміналісти.

Затриманим виявився 22-річний чернігівець, який має вже 3 судимості, і всі — за крадіжки. Після відбуття покарання у 2003 році нібито взявся за розум, влаштувався працювати в столиці на будівництві, пристойно заробляв. Якими мотивами керувався, все-таки йдучи “на справу”, встановить слідство. Як встановить і те, чи єдина це крадіжка церковного приладдя на рахунку в молодика. Адже злочинів подібного роду в останні роки на Чернігівщині зафіксовано декілька.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли хоч в невеличкій частині народу жевріє ідея незалежності, коли хоч частина народу має змогу виявляти волю нації, то це ліпше, ніж коли нидіє цілий мозок нації в рабстві, атрофуючи в цілій нації волю до самостійного життя”
Дмитро ДОНЦОВ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.