Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


13 жовтня оголошено днем жалоби в Україні

Надзвичайна подія 9944 перегляди

Опубліковано - 12.10.2010 23:45 | Всі новини | Версія для друку

13 жовтня оголошено днем жалоби в Україні
13 жовтня оголошено днем жалоби в Україні
Завтра, 13 жовтня - в Україні оголошено траур. Через незрозумілу поведінку водія маршрутного автобуса, що виїхав назустріч локомотиву, загинуло 43 людини. За кількістю жертв ця автокатастрофа стала наймасштабнішою за роки незалежності України.

Президент України Віктор Янукович своїм Указом № 952/2010 та “у зв`язку із зіткненням локомотива з пасажирським автобусом, що сталося 12 жовтня 2010 року на залізничному переїзді перегону «Нікополь – Марганець» Придніпровської залізниці та призвело до численних людських жертв” оголосив 13 жовтня 2010 року днем жалоби в Україні.

Текст документа розміщено на офіційному сайті глави держави.

Згідно з Указом, у день жалоби буде приспущено Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій на всій території України, а також закордонних дипломатичних установ України. Також буде відмінено в Україні розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внесено зміни до програм теле- і радіопередач.

Як повідомлялося, 12 жовтня 2010 о 09.02 на перегоні Блок-пост 114 км - Марганець (Дніпропетровська обл.) на переїзді, обладнаному звуковою і світлофорною сигналізацією, сталося зіткнення локомотива ВЛ-8 №1583 з рейсовим автобусом.

За уточненими даними, в автобусі, який зіткнувся з локомотивом в Марганці, перебувала 51 особа, 43 з яких загинули.

Очевидці ДТП у Марганці: водій поводився дивно

Люди, які вижили під час автокатастрофи в Дніпропетровській області, розповіли про обставини ДТП.

Як повідомляє "Лівий берег", міністр транспорту і зв`язку України Костянтин Єфименко розповів, що ніяких об`єктивних причин для виникнення аварійної ситуації не було: видимість на ділянці була відмінна. Справно працювало світло і звукова сигналізація, що забороняє автобусу переїздити через колію.

При цьому очевидці розповіли про дивну поведінку водія автобуса. Він зупинився біля переїзду, вийшов на вулицю, постояв якийсь час, а потім сів за кермо і, не зважаючи на червоне світло, почав виїжджати на переїзд.

На крики пасажирів, які розуміли, чим все це обернеться, водій не реагував. При цьому, за даними залізничників, автобус почав виїжджати на переїзд тоді, коли до маневрового локомотива було вже 15-20 метрів: не помітити небезпеку, що наближається, було неможливо.

Локомотив рухався зі швидкістю 75 км/год. Машиністи помітили автобус за 500 метрів, подали звуковий сигнал і застосували екстренне гальмування за 175 метрів до переїзду. Але це не врятувало ситуацію. Гальмівний шлях локомотива склав 600 метрів (при розрахунковиз 630).
Водій автобуса, який зіштовхнувся з локомотивом, не був офіційно оформлений на роботі

Водій автобуса, що потрапив у дорожньо-транспортну пригоду під Марганцем Дніпропетровської області, в результаті якої загинуло більше 40 осіб, не був офіційно оформлений на роботу в автотранспортному підприємстві, що здійснювало пасажирські перевезення.

Як стало відомо, автотранспортне підприємство, якому належав автобус, що потрапив в аварію, мало ліцензію на право надання пасажирських перевезень до 2014 року.

Договір на обслуговування маршруту, за яким рухався автобус, був дійсний до 2012 року.

За інформацією ДАІ, в автобусі окрім водія 1954 р.н. (загальний водійський стаж 36 років, з них 20 років кермував пасажирським автотранспортом), перебувало 50 пасажирів.

За даними МНС України загинуло 43 людини, у тому числі 3 дитини; за даними ДАІ, кількість жертв катастрофи - 40 осіб. Серед загиблих - і водій автобуса.

За кількістю жертв ця автокатастрофа стала наймасштабнішою за роки незалежності України.

Містичні обставини надзвичайної події: локомотив мав відбуксувати інший електровоз, який годиною раніше протаранив трактор в Запорізькій області

Локомотив, який врізався в автобус, локомотив повинен був відтранспортувати вантажний електровоз з місця аварії на залізничному переїзді Канцерівка-Світова в районі села Петрівське Запорізької області в залізничне депо Нікополя Дніпропетровської області.

За годину до дорожньо-транспортної пригоди в Марганці в сусідній Запорізькій області на тій же ділянці Придніпровської залізниці Кривий Ріг - Запоріжжя поїзд протаранив трактор, внаслідок чого тракторист загинув.

Рахунок для благодійних внесків постраждалим у трагедії:

р/р № 35428025000278
код 03192193
МФО 805012
ГУ ДКУ в Дніпропетровській області, м. Дніпропетровськ.

За матеріалами інтернет-видань

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.