Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна легко може стати ядерною державою?

Захист держави 8102 перегляди

Опубліковано - 13.10.2006 21:04 | Всі новини | Версія для друку

Україна легко може стати ядерною державою?
Україна легко може стати ядерною державою?
Атомна зброя для України - абсолютна реальність. За формулою: один мільярд долларів плюс рік часу плюс політична воля - і Україна стає ядерною державою.

Ядерну бомбу можна створити різної якості. Одна буде завдавати шкоди за рахунок ударної хвилі, інша радіацією. Останню створити в Україні, за словами експертів, дуже просто.

Віталій Кулик, експерт з питань міжнародної безпеки:
«В принципі, виготовлення такої брудної бомби потребує недостатньо великих коштів. Це біля двох-трьох мільйонів доларів і періоду часу в рік. Це найбільше. Цих технологій, таких можливостей Україна володіє, тому що в нас є і, починаючи від родовищ урану, закінчуючи інститутом по виготовленню тяжкої води. І технологів-ядерщиків, які справді можуть зібрати цей ядерний заряд, їх справді достатньо».

Також Україна здатна і на виготовлення справжньої бомби. Ось приблизний рецепт її виготовлення:

Ядерним паливом може стати як уран, так і плутоній. Обидві речовини є в Україні. Після знаходження палива, наступна фаза для урану - центрифуга, яку при бажанні можна побудувати. Для плутонію - його збагачення. Потім плутоній віддадуть на радіохімічний завод. А для урану наступна черга процесу - виготовлення літієвих сфер. Потім полігон. Для України підійде лише підземний. І останній крок - вибір носія заряду.

Доставити заряд до цілі ракетою - не проблема. Український КБ «Южмаш» виготовляв більшість носіїв для радянських зарядів. От тільки навряд чи прийде політик, який ризикне зробити Україну ядерною.

Сергій Згурець, Центр досліджень армії та конверсії:
«Північної Кореї, яка живе за парканом, чи обирати варіант країни, яка спілкується зі всім світом на рівних. То краще вибрати формат нормального спілкування зі світом. І це той варіант, який, скажімо, так був вирішальним при ухваленні рішення влади в Україні відмовитись від ядерної зброї».

Юрій Єхануров, екс-прем’єр-міністр України:
«Ви ж розумієте, що стратегічну ядерну зброю потрібно було здати. Це безумовно. В нас не було коштів її утримувати. А тактично - поважають сильних».

Україна поставила свого часу підпис у документі, згідно якого, ядерній зброї в нас сказали - ні.

Михайло Ілляшев, юрист:
«Україна з 1994 року є учасником договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Проте цей договір містить положення про можливість його денонсації країнами-учасниками за певних умов».

Умовами, за яких Україна може відкликати свій підпис під договором, є - посягання на її територіальну цілісність та застосування економічного тиску з боку ядерних держав, з метою підкорити своїм інтересам.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.