Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки вільного вибору. Одесити не гірші за інших - теж перевиконали план по бюлетеням

Вибори-2010 Регіон: Одеська область 9398 переглядів

Опубліковано - 28.10.2010 16:58 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки вільного вибору. Одесити не гірші за інших - теж перевиконали план по бюлетеням
Хроніки вільного вибору. Одесити не гірші за інших - теж перевиконали план по бюлетеням
Після Харкова, Тернополя та Івано-Франківська зайві бюлетені виявили в Одесі. На замовлення виборчкому надрукували мільйон бюлетенів, це на 250 тисяч більше, ніж зареєстрованих виборців у місті.

В Одесі на замовлення міської територіальної виборчої комісії перед місцевими виборами надруковано мільйон бюлетенів, що більше ніж на чверть перевищує кількість виборців міста.

Про це сказано в заяві представника Комітету "За відкриту демократію" Брайана Меффорда за результатами проведеної оцінки передвиборчої ситуації в Одесі.

"Це порушення законодавства України, оскільки ним регламентовано виготовлення певної кількості бюлетенів додатково, проте це більша кількість, що ставить під сумнів справжню мотивацію ТВК", - сказав він.

Він додав, що "подібні приклади виготовлення надмірної кількості бюлетенів відмічені в Харкові та в Івано-Франківську".

Нагадаємо, це вже друга заява представника Комітету "За відкриту демократію" Меффорда. На думку міжнародного спостерігача, передвиборна ситуація в Одесі є "найгіршою з 2002 року: існує реальна загроза, що ці місцеві вибори відкинуть далеко назад українську демократію з погляду на її надбання й чесності в проведенні виборів".

"Утім, ми все ж сподіваємося, - відзначив він, - що за умови вчасного звернення уваги до цих проблем місцеві органи влади й виборчі комісії в Одесі зроблять все необхідне для виправлення виниклих проблем і забезпечення того, щоб остаточні результати виборів правдиво відображали волю виборців".

"Враховуючи наявні проблеми у передвиборчому середовищі, - резюмував Меффорд, -комітет "За відкриту демократію", який здійснює моніторинг виборів щодо їх відповідності міжнародним демократичним стандартам і нормам, ухвалив рішення направити більшу частину своєї місії для спостереження за виборами в Одесі".

Як повідомлялося раніше, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" заявило, що 25 жовтня в Івано-Франківську в приміщенні видавництва "Кубекс" члени територіальної виборчої комісії виявили 111 тисяч фальшивих бюлетенів на вибори Івано-Франківської обласної ради в багатомандатному виборчому окрузі та 80 тисяч за одномандатними мажоритарними округами області.

До того, про виявлення фальшивих бюлетенів у Харківській і Хмельницькій областях заявляла партія "Батьківщина". На поліграфічному комбінаті в Харкові було надруковано 12700 зайвих бюлетенів. У МВС це пояснили технологічним процесом їх виробництва - цей тираж - розгінний, для того, щоб фарба вийшла на передбачений стандарт.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.