Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кияни дихають кислотним туманом?

Довкілля 7973 перегляди

Опубліковано - 19.11.2010 16:32 | Всі новини | Версія для друку

Кияни дихають кислотним туманом?
Кияни дихають кислотним туманом?
Причина туману, який оповив столицю, – це зовсім не дим від пожеж на торфовищах поблизу села Нові Безрадичі Обухівського району.

Як розповіла голова прес-служби ГУ МНС Київської області Вікторія Рубан, надзвичайно густий туман, котрий протягом останніх днів огорнув місто, з пожежами на торфовищах не пов’язаний, а загоряння жодної небезпеки для екології не мають.

"Торфовища почали горіти ще наприкінці минулого тижня, наразі займання мають локальний характер і загрози не становлять. Поклади торфу горять окремими осередками на загальній площі 4,8 га. До гасіння залучено 10 осіб особового складу та 5 одиниць техніки", – зазначила вона.

МНС припускає, що причиною пожеж стало необережне поводження людей з вогнем, адже нині тривають грибний і мисливський сезони, люди розпалюють багаття, і тому небезпека займань зараз підвищена. Рятувальники та пожежники цілком контролюють ситуацію й обіцяють, що за кілька днів пожежа буде повністю ліквідована.

Екологи теж підтверджують непричетність торфовищ до туману.

"Якби пожежа була в Чорнобильській зоні, тоді це було б небезпечно, бо разом з димом в атмосферу потрапила б радіація. А в нинішній ситуації, окрім викидів вуглекислого газу у межах норми, до повітря нічого не потрапить", – запевняє директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

Звісно, осінні тумани – це явище природне й нормальне, але не в тих випадках, коли люди починають задихатися від таких "природних явищ". Як каже еколог, те, що "душить" мешканців столиці зранку й увечері впродовж останніх 3 днів, – це смог і туман, які, поєднавшись, утворили дисперсну суміш.

По суті, це маленькі краплинки кислоти, котрі разом з повітрям потрапляють у людські легені і є дуже небезпечними для малюків, літніх людей та тих, хто має проблеми з дихальними шляхами. Саме їм еколог радить не гуляти зранку та ввечері центральними вулицями Києва, а більше часу проводити в парках і скверах.

До речі, не так давно схожа ситуація була і в Лондоні. Протягом десяти років у столиці Великої Британії від смогових туманів померли 200 тис. людей. Уряд не зміг проігнорувати таку ситуацію і вжив відповідних заходів: заводи запрацювали за новими технологіями, а лондонськими вулицями почали їздити екологічно безпечні електромобілі. Нині англійська столиця є одним з найчистіших міст Європи, чим, на жаль, не може похвалитися наше місто.

На сьогодні Київ посідає перше місце серед найзабрудненіших міст України, причому 80% забруднювальних чинників – це вихлопи автомобілів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.