Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вечірня гімнастика корисніша за ранкову

Охорона здоров`я 12450 переглядів

Опубліковано - 26.11.2010 01:58 | Всі новини | Версія для друку

Вечірня гімнастика корисніша за ранкову
Вечірня гімнастика корисніша за ранкову
Щоб підтримувати фігуру у чудовій формі, фізичними вправами потрібно займатися не вранці, як це зазвичай прийнято, а після третьої години дня, вважають вчені з Інституту фізкультури.

Подробицями вони поділилися з кореспондентом .

Багато людей в надії зберегти гарну фізичну форму прокидаються вдосвіта і починають ретельно робити зарядку. Але незважаючи на всі старання помічають, що як і раніше не втискуються в улюблені брюки.

Як пояснила виданню Infox.ru провідний науковий співробітник ВНДІ Фізичної культури та спорту Ольга Туінова, ранкова зарядка схуднути і не допоможе: «Вважати, що ранкова зарядка - це спосіб для поліпшення працездатності, підвищення сили, гнучкості і таке інше, це - забобон, - підкреслила Туінова. - Насправді зарядка покликана прискорити наше пробудження».

Люди-«жайворонки» взагалі не потребують вранішнього заряджання. Вони і так прокидаються без зусиль. Зате «сови», яким так важко вставати вранці, але які в надії схуднути все одно катують себе відразу після сну, можуть більше не страждати і повалятися в ліжку зайві п'ятнадцять-двадцять хвилин. А заняття спортом перенести на більш ефективний час.

«Інтервал п'ятнадцять-вісімнадцять годин - ось найбільш ефективний час для тренувань для підтримки фігури в хорошій формі, - пояснює Ольга Туінова. - І пов'язано це з тим, що фізичне навантаження співпадає з піком викиду певних гормонів».

Співробітники ВНДІ ФКіС РФ довели свої твердження експериментально. Непідготовлених людей вони розділили на чотири групи: одні робили вправи зранку, другі вдень, треті - ближче до вечора, четверті не займалися взагалі. Кращі результати показала група, яка займалася в другій половині дня, з трьох до шести.

«Невипадково в спорті задля вищих досягнень друге тренування зазвичай буває більш інтенсивним, більш складним, ніж перше ранкове», - говорить Ольга Туінова.

Щоб підтримувати відмінну фізичну форму, треба регулярно займатися півтори-дві години, не рідше двох разів на тиждень. І, звичайно, це не «два притопа, два прихлопа», а спеціальні вправи. Наприклад, заняття шейпінгом або аеробікою.

«Це досить велика фізична робота. Найбільш плідний час, це, звичайно, не ранкові години, їх треба присвячувати роботі або якійсь іншій плідній творчій праці, а другу половину дня бажано присвятити своєму фізичному вдосконаленню», - підбила підсумок досліджень Ольга Туінова.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.