Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Московські попи будують храм за рахунок столичного бюджету

Скандал Регіон: м.Київ 7918 переглядів

Опубліковано - 6.12.2010 19:00 | Всі новини | Версія для друку

Олександр Чорноволенко
Олександр Чорноволенко
Народний депутат Олександр Чорноволенко заявив, що виділення Київрадою 11 мільйонів гривень на будівництво Свято-Воскресенського кафедрального собору УПЦ (МП) відбулося за рахунок скорочення соціальних програм, а також застави об’єктів права комунальної власності.

Про це повідомила прес-служба партії.

За словами Чороноволенка, відповідне рішення міської ради вступає в колізію з українським законодавством включно із Конституцією України. «В ст. 35 Основного закону написано, що церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави», – нагадав політик.

Нардеп-рухівець повідомив, що 11 млн. гривень було виділено з метою побудови нових інженерних мереж і підключення до них Кафедрального Собору. «Всі інші, хто користуються наявними мережами, платять місту за це користування. Якщо ж будуються нові мережі, то робиться це за свій власний рахунок, а не міської громади. Тому чого це в даному випадку не робиться за рахунок Московського Патріархату, як це мало б бути?», – наголосив він.

Чорноволенко відзначив, що виділена сума є завищеною для відповідних мікрорайону і виду робіт. «Ще більш дивно це виглядає, зважаючи на те, що бюджет буде на чверть недовиконаний у частині прибутків. До загального бюджету Києва за 9 місяців 2010 року надійшло 10 млрд 787 тис грн., що становить 53,7% затверджених показників на 2010 рік», – сказав він.

«Сама процедура цього рішення була теж досить сумнівною і зроблена з порушеннями. Бюджетна комісія Київради відхилила відповідну пропозицію на своєму засіданні. Київрада на сесії 2 грудня голосувала не за окремі пропозиції, а в цілому зміни до бюджету м. Києва. Питання щодо фінансування будівництва Собору не повинно було виноситись на сесію, але голова комісії всупереч рішенню самої комісії це виніс. Секретар Київради необґрунтовано включив питання до всього переліку і сесія Київради, на жаль, проголосувала. Було "охрещено" нецільове використання бюджету столиці», – додав народний депутат.

За його словами, тим самим рішенням Київрада зменшила фінансування ряду соціальних програм: «Прибрані гроші з тієї ж "молочної кухні", зменшується фінансування програм щодо допомоги незахищених верств населення тощо».

Він зазначив, що для «виконання всіх цих рішень Київрада доручила управлінню комунальної власності провести конкурс по відбору суб’єктів оціночної діяльності для здійснення незалежної оцінки об’єктів права комунальної власності, що передаються в заставу. Також було оголошено про проведення конкурсу по відбору страховиків для укладання договорів страхування об’єктів права комунальної власності. Разом з тим, було доручено балансоутримувачу після погодження договорів з головним управлінням комунальної власності м. Києва, укласти з ВАТ "Ощадбанк" договори застави об’єктів права комунальної власності територіальної громади м. Києва».

Підсумовуючи, Чорноволенко зазначив, що гроші на Кафедральний Собор були виділені за рахунок найбільш знедолених верств населення та майбутніх поколінь киян, «які будуть змушені розплачуватися за цими позиками».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.