Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Через Табачника українська освіта деградує

Освіта 9899 переглядів

Опубліковано - 8.12.2010 18:11 | Всі новини | Версія для друку

Через Табачника українська освіта деградує
Через Табачника українська освіта деградує
Президент Києво-Могилянської академії Сергій Квіт звернувся до Президента України, голови Верховної Ради і прем’єр-міністра з відкритим листом щодо курсу міністра освіти Дмитра Табачника на авторитарну централізацію управління і деградацію науки і освіти в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Квіт хоче ознайомити владу з ситуацією, що склалася сьогодні у сфері вищої освіти, і запропонувати відмовитися від запропонованого міністром освіти і науки України Дмитром Табачником проекту Закону України "Про вищу освіту", як спрямованого на самоізоляцію Україні, руйнування науки, освіти та економіки в нашій державі.

Як зазначає Квіт, Міністерство освіти і науки України проводить термінове обговорення проекту Закону України "Про вищу освіту", який загальмує розвиток вітчизняних вищих навчальних закладів, позбавить їх будь-яких ознак автономії, не дасть можливості виходу на міжнародний конкурентоспроможний рівень.

Президент Києво-Могилянської академії відзначає, що законопроект несе в собі низку загроз для української освіти.

Нагадаємо, нещодавно, під час засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів Київського регіону Сергій Квіт представив експертні висновки НаУКМА за проектом нового Закону України "Про вищу освіту" та запропонував повністю відмовитися від цього законопроекту.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Освіта»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.