Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Німці “розкопали” суцільну корупційну схему в Чорнобилі

Скандал 9414 переглядів

Опубліковано - 26.10.2006 16:07 | Всі новини | Версія для друку

Німці “розкопали” суцільну корупційну схему в Чорнобилі
Німці “розкопали” суцільну корупційну схему в Чорнобилі
У німецькій пресі з'явилися повідомлення про корупційні схеми і відмивання грошей, наданих ЄБРР Україні для реалізації проектів у Чорнобильській зоні.

Зокрема, у статті німецької газети "Франкфуртер Альгемайне Цайтунг" йдеться про спробу розподілити гроші, виділені Брюсселем, між керівництвом українського чорнобильського центру з проблем ядерної безпеки, радіоактивних відходів і радіоекології і німецької ядерної фабрики "Нукем".

Йдеться про гроші, виділені Брюсселем на побудову центру з переробки твердих радіоактивних відходів на ЧАЕС.

За даними видання, директор-координатор українського чорнобильського центру Євген Гарін вимагав від керівника "Нукем" Райнера Герінга 500 000 євро.

При цьому Герінг звернувся до директора АЕС Грамоткіна "про клопотання при спробі вимагати в ЄС додаткові 20 мільйонів євро".

“Якщо ми одержимо 20 мільйонів - відмінно" – підрахував Герінг. “Якщо ми одержимо 15 – теж непогано. Саме стільки нам і треба". На питання Гаріна “Скільки ми одержимо?" у Герінга негайно була готова відповідь: три відсотки від доходу", - описується в статті схема.

"Він (Герінг) показує своєму співрозмовнику два варіанти для трансферу суми. У варіанті номер 1 фігурує Чорнобиль-Центр Гаріна: “Ми беремо контракт щодо надання консалтингових послуг і викачуємо так гроші. Варіант 2: буде відкритий банківський рахунок на ім'я фіктивної особи. Ми платимо гроші, ви одержуєте картку і можете їх зняти. У будь-якому випадку грошова нагорода повинна бути пов'язана з сумою, на яку розщедряться в Брюсселі. “Одержимо ми 10 мільйонів – ви одержите менше, одержимо більше ми – одержите більше ви", - пише газета.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.