Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Івано-Франківська облрада вимагає від міліції пояснення, за що на Прикарпатті заарештували “бандерівців”

За право людини Регіон: Івано-Франківська область 8718 переглядів

Опубліковано - 12.01.2011 09:37 | Всі новини | Версія для друку

Українські “чекісти” вислужуються перед своїм кривавим привидом-тираном
Українські “чекісти” вислужуються перед своїм кривавим привидом-тираном
Постійна комісія Івано-Франківської обласної ради з питань захисту прав людини, законності і правопорядку звернулася до правоохоронних органів області за наданням вичерпної інформації про затримання на Прикарпатті членів всеукраїнського об’єднання “Тризуб” імені Степана Бандери.

Як повідомляє прес-служба Івано-Франківської облради, на позачерговому засіданні постійної комісії у вівторок депутати заслуховували представників обласного Управління МВС і обласної прокуратури щодо затримання в області членів ВО "Тризуб".

Прес-служба зазначає, що депутатська комісія також звернулася до правоохоронних органів з рекомендацією забезпечити затриманим право на юридичний захист.

Як повідомлялося, міліціонери Івано-Франківської області затримали 9 чоловік - жителів різних регіонів України, більшість з яких є членами ВО "Тризуб" ім. Степани Бандери.

В понеділок ВО "Тризуб" заявило про затримання і арешти членів в різних регіонах України у зв'язку з вибухом пам'ятника Йосипу Сталіну в Запоріжжі.

За даним ВО "Тризуб", арештовано більше 15 членів організації.

"Заарештованим висуваються звинувачення в тероризмі у зв'язку з вибухом в Запоріжжі", - стверджують в організації. Міліція поки не коментує дану заяву. Як ми повідомляли, 5 травня 2010 р. у Запоріжжі був встановлений перший за часи незалежності України пам'ятник Сталіну.

Пам'ятник у вигляді погруддя Сталіна у військовій формі із Зіркою Героя відкрили біля будівлі Запорізького обкому КПУ в Жовтневому районі Запоріжжя.

Рішення про встановлення пам'ятника на початку 2010 р. ухвалив Запорізький обком КПУ, згідно з офіційними даними керівництва обкому - на прохання ветеранів війни.

Міська влада Запоріжжя землю під пам'ятник Сталіну не виділяла, де-юре силумінова скульптура - об'єкт малої архітектурної форми.

Встановлення цього пам'ятника викликало значний негативний резонанс серед представників національно-патріотичних сил і борців з тоталітарним режимом.

ВО "Свобода", у свою чергу, наполегливо нагадувала, що діє указ "Про заходи у зв'язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні", адже вироком Апеляційного суду Києва від 13 січня 2010 Сталін визнаний винним у геноциді українського народу, а Рада Європи у квітні 2009-го прирівняла злочин сталінізму до нацизму.

28 грудня невідомі зловмисники пошкодили погруддя Сталіна в Запоріжжі, відрізавши йому голову. Організація "Тризуб" заявила, що це її прихильники обезголовили пам'ятник.

У новорічну ніч стався вибух на території Запорізького обкому КПУ, внаслідок чого був повністю зруйнований пам'ятник Сталіну. Вибухом також вибило шибки в будівлі обкому і трохи пошкодило саму будівлю.

Прокуратура Запорізької області кваліфікувала вибух пам'ятника Сталіну на території Запорізького обкому КПУ як терористичний акт і, забравши справу у міліції, передала її до СБУ.

1 січня міліція порушила кримінальну справу за фактом знищення 31 грудня шляхом вибуху пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

За даними ЗМІ, відповідальність за вибух узяв на себе якийсь "Рух Першого Січня". Ця організація нібито заявила, що підрив здійснено на честь 102-ї річниці з дня народження Степана Бандери (націоналісти кажуть, що про такий рух їм невідомо, і, очевидно, таким чином їх хтось хоче очорнити), повідомляє NEWSru.ua.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.