Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українську бібліотеку у Москві знов обшукали, директора побила міліція

Імперія «Совок» 5211 переглядів

Опубліковано - 16.01.2011 15:59 | Всі новини | Версія для друку

Українську бібліотеку у Москві знов обшукали, директора побила міліція
Українську бібліотеку у Москві знов обшукали, директора побила міліція
У Бібліотеці української літератури у Москві пройшов третій обшук, вилучено сервер, директора побив співробітник міліції. Про це повідомила сама директор бібліотеки Наталія Шаріна.

"Обшук проводили ті ж співробітники 11-го відділу МВС по боротьбі з екстремізмом. Минулого разу було вилучено системні блоки співробітників, зараз вилучили 4 блоки сервера, який обслуговує бібліотеку", - сказала Шаріна, повідомляє ТСН.ua.

За її словами, обшук відбувся в п`ятницю, 14 січня, він почався близько 12.00 і закінчився близько 15.00 за московським часом.

"Штовхнув мене новий співробітник, як виявилось, це підполковник, який поводився неналежним чином. Це було, крім усього іншого, психологічним тиском, який перейшов у фізичну дію", - заявила жінка.

"Мене штовхнули в своєму кабінеті, причому ніяких підстав для цього абсолютно не було, я впала на підлогу й одержала забої. Ми викликали "швидку допомогу", лікарі якої поставили діагноз "гіпертонічний криз" і хотіли відправити до лікарні", - додала Шаріна. Вона додала, що тоді відмовилася від госпіталізації, тому що не могла залишити бібліотеку, де почався обшук.

Після роботи Шаріна поїхала в травмпункт, де їй поставили діагноз "підозра на черепно-мозкову травму або струс мозку". "Знову викликали "швидку допомогу", яка відвезла мене до лікарні, де було проведено повне обстеження, в результаті зроблено висновок про те, що мені було завдано цілу низку травм і забоїв", - повідомила директор бібліотеки.

Шаріна назвала дії російських правоохоронців абсурдом.

"Це абсурд. Іншого слова я просто не знаходжу. Ніяких підстав для того, щоб поводитися так, не було. Найголовніше, що міліція прибула з постановою на обшук від 27 грудня минулого року і абсолютно незрозуміло, чому це не зробили тоді", - сказала вона.

Шаріна повідомила, що 29 грудня була на другому допиті й тоді навіть не йшлося про те, що під час обшуку з бібліотеки щось ще не вилучили.

"Ми б абсолютно добровільно видали все, що від нас вимагали, що власне й відбулося. Для чого це було зроблено, я не знаю. Можливо від безсилля. Все це ганьбить все наше суспільство", - сказала директор.

Нагадаємо, 23 грудня 2010 року міліція Москви під час обшуку вилучила з Бібліотеки української літератури в Москві більш як 50 книг для проведення психолого-лінгвістичної експертизи. Працівники міліції в електронному каталозі набрали слово "націоналізм" і вилучили всі видання, в яких було виявлено це слово.

Посол України в РФ Володимир Єльченко повідомив, що книги з бібліотеки вилучені в рамках кримінальної справи за фактом розповсюдження екстремістської літератури.

24 грудня в бібліотеці відбувся другий обшук, у результаті якого були вилучені жорсткі диски з комп`ютерів, а також читацькі квитки.

12 січня в Міністерстві закордонних справ України повідомили, що Бібліотека української літератури в Москві повністю відновила роботу в звичайному режимі.
Володимир Єльченко, як вірний васал, більше переймається інтересами Московського путінату
Володимир Єльченко, як вірний васал, більше переймається інтересами Московського путінату
Посол Малороської губернії про обшук бібліотеки у Москві: була інформація про порушення

За словами посла України в Росії Володимира Єльченко, перевірка бібліотеки здійснюється у зв’язку з отриманою інформацією про певні порушення.

Ситуація навколо Бібліотеки української літератури у Москві буде остаточно врегульована найближчим часом. Перевірка бібліотеки пов'язана з інформацію про певні порушення. Про це заявив посол України в Російській Федерації Володимир Єльченко.

"Що стосується триваючих слідчих дій щодо бібліотеки, як роз’яснювалося, ця перевірка здійснюється у зв’язку з отриманою інформацією про певні порушення. При цьому російська сторона неодноразово запевняла, що ці дії жодним чином не спрямовані на закриття або обмеження в роботі бібліотеки", - підкреслив посол.

За словами Єльченко посольство звернуло увагу на інформацію директора бібліотеки Наталії Шариної щодо неналежного поводження з нею співробітників правоохоронних органів.

"Якщо викладені нею факти відповідають дійсності, то, природно, це не може не викликати занепокоєння. Щиро сподіваємося, що слідство у цій справі буде здійснюватися у суворій відповідності до російського законодавства", - зауважив Єльченко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.