Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Секретаріат Президента демонструє податковій свої м`язи

Політика 8511 переглядів

Опубліковано - 30.10.2006 12:14 | Всі новини | Версія для друку

Між Балогою і податковою адміністрацією назріває конфлікт
Між Балогою і податковою адміністрацією назріває конфлікт
Секретаріат Президента рекомендує керівникам органів виконавчої влади на місцях контролювати процес відшкодування податку на додану вартість.

Згідно з факсограмою, копією якої володіє "Комерсант-Україна", глава СП Віктор Балога "попросив" представників виконавчої влади на місцях і органи, непідзвітні Президентові – Державну податкову адміністрацію і Держказначейство, – "забезпечити контроль і щоденний моніторинг за нарахуванням і відшкодуванням ПДВ".

Слід зазначити, що вже до минулої п'ятниці – за один день – облдержадміністрації повинні були створити комісії, до складу яких крім силових і фіскальних органів мали включити представників бізнесу і ЗМІ, пише видання.

Члени комісії одержать вільний доступ до всієї податкової документації підприємств і реєстрів ДПАУ на відшкодування ПДВ.

На думку секретаріату президента, така публічність у вирішенні проблеми забезпечить "ефективний контроль за відшкодуванням ПДВ".

Для окремих відомств факсограма встановлює конкретні терміни: до 1 листопада ДПАУ повинна розглянути проблемні питання, названі керівництвом підприємств-експортерів, а результати доповісти президентові.

До 15 листопада Мінфіну і Мінекономіки необхідно підготувати пропозиції про внесення змін у законодавство, але не зазначено, про які поправки йде мова.

Глава СБУ Ігор Дріжчаний запевнив, що всі доручення СП будуть виконані в повному обсязі й у вказаний термін. Більш того, після наради в президента 17 жовтня СБУ почала перевірки "усіх процесів, пов'язаних із законністю і прозорістю відшкодування ПДВ".

"Мова йде про боротьбу з корупційними схемами, а це наша компетенція, і ми їх відслідковуємо",– заявив Дріжчаний.

Опитані глави обладміністрації повідомили, що в їхніх регіонах уже створені такі комісії.

За даними видання, у ДПАУ факсограму поки тільки "вивчають", але вже зараз заявили, що вказівки секретаріату президента суперечать законові "Про податок на додану вартість", відповідно до якого головними відповідальними в цьому процесі є ДПАУ і Держказначейство.

"Тоді ми просимо внести зміни в закон, щоб з нас зняли цю відповідальність",– пояснило джерело в ДПАУ. Крім того, податківці проти оприлюднення податкових декларацій: "Підприємство просто подасть на нас у суд і спокійно його виграє".

Юристи вважають пропозиції секретаріату "незаконними", тому що інформація, яку запропоновано зробити публічною, є комерційною таємницею.

"Таким чином, конкуренти довідаються, скільки і хто намагається відшкодувати, а по цих цифрах можна визначити оборот або категорії товарів компанії, – упевнений він. – Якщо це буде без належної правової основи, не виключаю судові позови з забороною виносити цю інформацію", вважає юрист правової групи "Домініон" Михайло Гончарук.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.