Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Індійські танці в Україні

Мистецький погляд Регіон: м.Київ 22158 переглядів

Опубліковано - 1.11.2006 10:52 | Всі новини | Версія для друку

Індійські танці в Україні
Індійські танці в Україні
Яка асоціація виникає у Вас при згадці про Індію? Звичайно, це – індійське кіно і індійські танці! А що ми знаємо про індійське танцювальне мистецтво? 2-4 листопада в Києві проходитиме Х-й Всеукраїнський фестиваль індійського танцю „Ритми радості”.

В різних регіонах Україні налічується понад 30 колективів, які вивчають класичні, народні, естрадні та фільмові танці. Взяти участь у Фестивалі зголосилися близько 250 юнаків та дівчат. Вони є членами Товариства «Україна – Індія», яке разом з Посольством Республіки Індія в Україні і Федерацією індійського танцю організували цей фестиваль.

2 і 3 листопада з 10 до 18 години в будинку культури Київського МОТОЗАВОДУ відбуватиметься конкурсний огляд колективів – учасників фестивалю. Ви зможете познайомитися з найдавнішим в світі танцювальним мистецтвом та музикою Індії. Ви дізнаєтесь про магічні історії великих богів та переможених ними демонів; про міфи, в яких за допомогою символів зображені історія та філософія людської цивілізації.

Особливостями класичного індійського танцю є незвична постанова ніг, яка називається «араманді», використання «мудр» - жестів, мови пальців, лінійна геометрія рухів, коли кожна поза перетворюється у чіткий геометричний малюнок. В індійських танцях можна побачити складні ритмічні малюнки, що вибиваються ступнями ніг та підсилюються дзвоном «гунгру», передаючи ритми пульсуючого Всесвіту. Виконавці виступатимуть в екзотичних костюмах та казкових прикрасах.

Танці, які ви побачите, виконувались молодими дівчатами, які віддавалися у храми ще з дитиства, там вони посвячувалися у «девадасі», що означає «ті , хто танцює для богів», і мали культове магічне значення, про яке знали лише жерці.

На заключному концерті лауреатів фестивалю будуть представлені народні, естрадні, фільмофі індійські танці у виконанні українських хлопців та дівчат, виступи професіональних танцівників, які навчались давньому танцювальному мистецтву в Індії.

До 15-річчя Товариства «Україна – Індія» 4 листопада в Київському муніципальному академічному театрі опери та балету для дітей та юнацтва, що на Межигірській, 2 (Контрактова площа) відбудеться презентація книги „Україна –Індія: 15 років разом”, фотовиставка, виставка художників-аматорів і великий гала-концерт лауреатів фестивалю. Початок о 17.00
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Мистецький погляд»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.