Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Зміна “політвітру”? У Кремлі теж заговорили про більшовицький геноцид

Імперія «Совок» 5652 перегляди

Опубліковано - 28.03.2011 12:39 | Всі новини | Версія для друку

Зміна “політвітру”? У Кремлі теж заговорили про більшовицький геноцид
Зміна “політвітру”? У Кремлі теж заговорили про більшовицький геноцид
Рада з розвитку громадянського суспільства і прав людини при Президентові РФ опублікувала “Пропозиції про заснування загальнонаціональної державно-суспільної програми “Про увічнення пам´яті жертв тоталітарного режиму і про національне примирення”.

У пропозиціях зазначено: «Одним з найважливіших шляхів подолання взаємного відчуження народу та еліти, є повне визнання російської катастрофи XX століття, жертв і наслідків тоталітарного режиму, що правив на території СРСР протягом більшої частини цього століття».

Цілями програми "Про увічнення пам´яті жертв тоталітарного режиму і про національне примирення" повинні стати модернізація свідомості російського суспільства через визнання трагедії народу часів тоталітарного режиму («при ​​цьому - з головним акцентом не на обвинуваченні тих з наших предків, хто творив геноцид, руйнування віри та моралі, а на вшанування та увічнення пам´яті жертв режиму. Закінчення громадянської війни, розв´язаної в 1917 р.»), забезпечення підтримки програми модернізації країни з боку найбільш освіченої та активної частини населення, зміцнення об´єднавчих тенденцій на території колишнього СРСР і, можливо, колишнього "соцтабору ", а також зміцнення міжнародного престижу країни.

«Визнавши, що вся Росія - "велика Катинь", почавши надавати знаки поваги жертвам тоталітарного режиму самостійно, добровільно, без примусу, країна може тільки викликати до себе повагу з боку всіх нормальних людей і народів», - зазначено в документі. При цьому зазначено, що «можливі витрати від здійснення цієї програми можна з лишком компенсувати зверненням на краще, що було в російській історії - наприклад, до блискучої епохи, що почалася з Катерини II і закінчилася в 1917 р».

Рада також пропонує завершити процес юридичної реабілітації громадян, засуджених за політичними мотивами у різні періоди радянської історії; заборонити увічнювати в назвах населених пунктів, вулиць, площ і т.д. пам´ять осіб, які несуть відповідальність за масові репресії та інші тяжкі злочини проти прав і свобод громадян; створити сучасні курси вітчизняної історії для середньої школи, вільні від старих і нових міфологем; стимулювати і повсюдно розвивати музейну роботу, спрямовану на висвітлення трагічних сторінок радянської історії.

Щоправда, розробники проекту зазначають: «Важливо, щоб ініціатором спільних програм була саме Російська Федерація - не тільки як держава-продовжувач Радянського Союзу, але і як країна, що найбільше постраждала від репресій радянського періоду».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.