Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лідерка українських фіно-угрів розчарована пітерським з`їздом “соотєчєствєнніков”

Світ навколо нас 7212 переглядів

Опубліковано - 6.11.2006 13:45 | Всі новини | Версія для друку

Лідерка українських фіно-угрів розчарована пітерським з`їздом “соотєчєствєнніков”
Лідерка українських фіно-угрів розчарована пітерським з`їздом “соотєчєствєнніков”
Голова Київського товариства культури народів фіно-пермської групи Надєжда Єфимищ повернулася до України із Санкт-Петербургу. Вона брала участь у ІІ Конгресі співвітчизників - так називає Кремль мало не всіх, хто колись мав громадянство СССР.

Організатор бучного Конгресу - федеральна влада. І Президент РФ, і міністр закордонних справ говорили переважно про етнічних великорусів, не помічаючи неспростовний факт: Російська Федерація - батьківщина й інших суверенних народів, зокрема фіно-угорських.

Це підтверджувала своєю присутністю голова київських фіно-угрів Надєжда Єфимищ - корінна комі-перм'ячка із Комі-Перм'яцького автономного округу. До речі, саме за її ініціятивою посольство Російської Федерації в Україні включило у делегацію "співвітчизників" когось іще, крім великорусів (наприклад, депутат ВР від "регіоналів" Юрій Болдирєв - "Аратта") і депутата Лєаніда Грача - волзьких татар, бурятів і тих же фіно-угрів.

Як зясувалося, ці клопоти були марні. Ні фіно-угри, ні самі великоруси, про яких бідкається Москва, нікому в РФ не потрібні. Путін, який був присутній на Конгресі, вкотре озвучив бредову ідею переселити на порожні федеральні землі мешканців незалежних держав - екс-заручників СССР. Для цього придумали цілу федеральну програму "рееміграції" - у київському офісі Росзарубіжцентру вже лежить сотня-друга заяв на переселення в РФ - від громадян України. Кажуть, власне великорусів серед них нема - переважно українці.

Надєжда Єфимищ не українка. Мабуть, саме тому "пільговий" переїзд ні в РФ, ні безпосередньо додому - в КПАО - їй не загрожує. Бо власне, й самого Комі округу вже нема - Москва приєднала його до новоутвореного Пермського краю - звісно, безнаціонального.

Натомість пані Єфимищ спробувала нав'язати контакти з братами по крові - депутатами Федеральних Зборів. Такий знайшовся - Віктор Шудєгов, голова Комітету з науки, культури та освіті. Але парламентар, почувши пропозиції "співвітчизниці" - налагодити міжбібліотечний обмін, включити програму національних фіно-угорських фестивалів в Україні у державний бюджет РФ - помітно засумував. За якусь мить Віктор Євграфович просто зник з поля зору пані Єфимищ - на тому переговори скінчилися.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.