Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українка народила двадцяту дитину!

Народний Вісник Регіон: Чернівецька область 14303 перегляди

Опубліковано - 20.04.2011 03:21 | Всі новини | Версія для друку

41-рiчна українка встановила нацiональний рекорд. Та на звання матерi-героїнi чекає уже... три роки. Місцеві чиновники усе розмірковують – чи двадцятеро «тягне» на відзнаку, чи може ще почекати?

Якщо сьогоднi для бiльшостi українських сiмей понад одна дитина - це вже “ого-го”, то в Леонори Наменi тепер аж двадцять нащадкiв. Поповнення й так численного сiмейства вiдбулося минулого тижня, повідомляє “Expres.ua”.

Що цiкаво: народивши "ювiлейного" хлопчика, жiнка одразу заявила, що на досягнутому не зупиниться. Каже, скiльки Бог дасть - стiльки й далi народжуватиме.

... Ця родина мешкає у невеличкому двоповерховому будинку в селi Остриця у Чернiвецькiй областi. Мають 90 соток городу i дев'ять свиней. Тож робота коло хати годує i утримує велику сiм'ю.

"Дiти - це велике щастя. Забагато їх не буває, - переконаний Янош Наменi, батько тепер уже двадцятьох дiтей. - I я, i дружина виховувалися у багатодiтних сiм'ях. У мене - 16 братiв i сестер, у Леонори - 14. Тож не уявляємо свiй будинок без дитячого гомону та смiху".

Сiм'я - вiруюча i дотримується певних правил. Зокрема, у величенькiй хатi з євроремонтом немає жодного... телевiзора. Батьки переконанi: нинi наше телебачення транслює надто багато передач, шкiдливих для душi.

"Звiсно, є програми, якi можна дивитися. Але як контролювати дiтей, коли нас немає вдома?... Через це й вирiшили жити узагалi без телевiзора, - пояснює Янош. - А ось мобiльним зв'язком користуємося, комп'ютером та Iнтернетом - теж. Але в межах дозволеного - по роботi чи навчанню".

"Сiм'я Яноша та Леонори - зразкова, -- каже Василь Цуркан, сiльський голова. - Вони справдi дуже люблять i дбають про своїх дiтей. Тi завжди доглянутi, дуже вихованi, слухнянi. Добре, що саме таким людям Бог дарує стiльки дiтей. Бо в цiй родинi вони зростають у любовi та добрi!".

Держава допомагає сiм'ї рекордсменiв. Щоправда, трапляються i казуси. Зокрема, останню допомогу на дiтей родина не отримала через те, що... кiлькiсть членiв сiм'ї не вмiщається у чиновницьких комп'ютерах. Мовляв, дiтей так багато, що програми "виснуть". А на почесне звання матерi-героїнi Леонора Наменi чекає уже... три роки.

В сім’ї Намені – 10 дівчаток та 10 хлопчиків, зазначає “ВкурсіКом”. Дехто вже працює в Чернівцях (старшому сину вже 20 років), бо в самому селі роботи немає. Ще восьмеро дітей – вчаться в школі. Цікаво, що імена у всіх – біблійні. Так, двомісячного малюка батьки назвали Барнабою… Мати, звісно, не працює – доглядає за малечею, а от Яношу доводиться працювати нічним сторожем, щоби вдень допомагати дружині «по господарству». Коли він відсипається, або, зважаючи на щорічне поповнення сім’ї, чи взагалі відсипається…

Сам Янош родом з Угорщини, народився в Будапешті, жив у самісінькому центрі столиці, тож із сільськими нюансами до знайомства з Леонорою був не надто обізнаний. Каже, що приїхав сюди 1989 року, відвідуючи місцеву назаритянську громаду. Познайомився з Леонорою, одружилися, хотів спочатку дружину забрати до Угорщини, проте для початку вирішили тут пожити… Отак живуть і досі.
Батьки з малечею. Фото - Ігор Константинюк
Батьки з малечею. Фото - Ігор Константинюк
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.