Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Склянка молока на сніданок допомагає позбутися зайвої ваги

Охорона здоров`я 12176 переглядів

Опубліковано - 20.04.2011 19:19 | Всі новини | Версія для друку

Склянка молока допоможе схуднути
Склянка молока допоможе схуднути
Австралійські вчені прийшли до висновку, що склянка молока, випита під час сніданку, допомагає зменшити кількість їжі, з’їденої в обід.

Учені з Австралії провели випробування над групою, що складається з 34 добровольців обох статей. Всі вони мали певні проблеми із зайвою вагою.

Випробування складалося з двох етапів, повідомляє Кореспондент.net. Під час першого охочим давали на сніданок близько 500 грамів знежиреного молока. Під час другого етапу молоко замінювали фруктовим соком. Причому, і той, і інший напій мали однакову кількість калорій, близько 250 додатково до сніданку.

Потім учасники дослідження повинні були оцінити свої відчуття ситості після їжі, а в обід їм дозволяли спожити стільки, скільки вони захочуть, щоб відчувати себе комфортно. У результаті, коли вони пили молоко, то почувалися більш ситими, ніж після вживання соку.

"Молоко має високу харчову цінність і у людини після спожиття тривалий час зберігається відчуття ситості. Ми встановили, що при вживанні молока на сніданок в обід піддослідні з'їдали на 30% менше їжі", - сказала Діана Лоукрідж, координатор дослідницької групи.

Варто також нагадати інші переваги молока. Цей продукт — чудовий постачальник кальцію і фосфору, без яких неможливо зберегти міцними кістки і зуби, нагадує білоруський портал yousmi.by. Крім того, кальцій і фосфор беруть участь в побудові клітин головного мозку і сприяють злагодженій роботі нервової системи. Що стосується вітамінів, то тут молоку теж є чим похвалитися — воно сприяє синтезу вітамінів групи В (які борються проти стресів, знімають втому, усувають депресію, позбавляють від лупи і прищів), містить вітамін А, вітамін D (потрібний для засвоєння кальцію і фосфору і підтримки у хорошому стані кісток) і фолієву кислоту (найважливіший вітамін для вагітних і тих, хто хоче мати здоровий колір обличчя і підтримувати м'язи в тонусі).

Завдяки своєму унікальному складу в деяких випадках молоко навіть здатне замінити ліки. Наприклад, якщо у вас розболілася голова, не квапитеся ковтати пігулки. Випийте стакан теплого молока. Речовини, що містяться в молоці, знижують больову чутливість і зменшують спазми.

Стерилізація і пастеризація — це теплова обробка, якій піддається молоко для того, щоб збільшити термін його зберігання.

В процесі стерилізації молоко нагрівають до 135°С, а потім різко охолоджують. Під час цієї процедури гинуть всі бактерії, у тому числі і корисні для організму, але велика частина вітамінів залишається. Стерилізоване молоко не псується протягом півроку, а відкритий пакет можна зберігати в холодильнику 2–3 дні без збитку для якості продукту.

Пастеризоване молоко вважається кориснішим. Під час пастеризації молоко нагрівають до 60–70°С, що дозволяє зберегти не лише вітаміни, але і велику частину корисних мікроорганізмів і при цьому припинити процес скисання молока. Термін зберігання пастеризованого молока недовгий — всього 36 годин.

Відновлене молоко отримують шляхом додавання води в порошок сухого молока. Вітамінів і мікроелементів в такому молоці практично немає.

Що стосується жирності молока, то на неї варто звернути особливу увагу. Медики не рекомендують пити молоко з жирністю більше 3,6% — таке молоко не лише шкодить нашій фігурі, але і сприяє підвищенню рівня шкідливого холестерину в крові.

Від “Аратти”. Всім, хто бажає на собі випробувати результати дослідження австралійських науковців, варто взяти до уваги той факт, що продукт, який реалізовується в українських магазинах під назвою "Молоко", дуже часто до молока не має жодного відношення. В кращому випадку - це те саме "відновлене молоко", в гіршому - сурогат на основі пальмового масла і та цілої купи барвників, замінників смаку, консервантів та іншої "побутової хімії". Тому купуйте справжнє молоко у тих сільських господинь, які в наших умовах ще мужньо утримують корівок...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.