Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія у Севастополі назавжди. Так вважає російський генералітет

Імперія «Совок» 5409 переглядів

Опубліковано - 25.04.2011 19:10 | Всі новини | Версія для друку

Росія у Севастополі назавжди. Так вважає російський генералітет
Росія у Севастополі назавжди. Так вважає російський генералітет
Росія не відмовиться від своєї військово-морської бази в Севастополі, так само як і не віддасть Курильські острови Японії.

Про це заявив екс-командуючий Чорноморським флотом РФ адмірал Ігор Касатонов.

"2042 рік - не гранична дата перебування ЧФ в Криму. Російський флот у Севастополі - назавжди! Як Росія не віддасть Курильські острови, так вона не віддасть і Севастополь! Якщо це місто який-небудь керівник російської держави вирішить віддати, він одразу ж втратить своєї посади. Його просто зметуть", - сказав адмірал.

"Росії тут потрібно проявляти більше активності. Необхідно технологічно забезпечувати корвети - нові кораблі XXI століття - зброєю XXI століття. Ці кораблі ЧФ отримає в першу чергу: відповідне рішення головнокомандувач Військово-морським флотом Росії ухвалив два роки тому. Постачання нових кораблів і систем озброєння можлива не тільки із Севастополя, ми можемо зосередити великі сили у Новоросійську, пропонує використовувати свої порти та Абхазія", - додав Касатонов.

За словами екс-командувача, перспектива розвитку Чорноморського флоту присутня у всіх військових стратегічних документах, де він фігурує як південно-західний напрямок.

"Всі загрози, з якими буде боротися флот, виникли не вчора. Вони лише посилилися останнім часом. Це питання глобального тероризму, загострення відносин між Ізраїлем та арабськими країнами, всі середземноморські конфлікти. Тобто це загрози, які розглядаються для Збройних сил Росії в цілому", - уточнив адмірал.

У той же час, він піддав критиці триваючу практику участі України у спільних навчаннях з НАТО.

"Ми негативно ставимося до цих навчань. Україна намагається загравати з НАТО, проводячи з ним військові навчання. Наше ставлення до таких фактів негативне", - сказав Касатонов.

27 квітня виповнюється рік, коли були підписані "харківські домовленості", згідно з якими Україна в обмін на 30% знижку на російський газ продовжила базування Чорноморського флоту до 2042 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.