Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Розпочинається традиційна зимова кремлівська риторика. Про крадіжки газу

Газоват 7755 переглядів

Опубліковано - 7.11.2006 21:34 | Всі новини | Версія для друку

Розпочинається традиційна зимова кремлівська риторика. Про крадіжки газу
Розпочинається традиційна зимова кремлівська риторика. Про крадіжки газу
“Газпром” сподівається, що Україна буде виконувати свої зобов'язання по газовому транзиту і постачання російського газу в Європу будуть забезпечені у повному обсязі.

Про це заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв.

Він нагадав, що "у січні 2006 року несанкціонований відбір російського газу українською стороною сягав 80 мільйонів кубометрів".

"Це середньодобове споживання такої країни, як Чехія або Словаччина", - сказав Медведєв, висловивши сподівання, що в прийдешній зимовий період Україною "будуть розпочаті заходи з енергозбереження".

Представник "Газпрому" також повідомив, що заява української сторони про готовність повернутися до питання роботи російсько-українського газо-транспортного консорціуму дає надію на початок роботи цього консорціуму.

"Останнім часом ми почули нові ініціативи з української сторони про готовність повернутися до розгляду роботи консорціуму, це дає надію на те, що консорціум повномасштабно почне працювати", - сказав Медведєв.

"Ми сподіваємося, що після заяви з української сторони підуть реальні справи", - підкреслив він.

Медведєв пояснив, що російсько-український газо-транспортний консорціум при створенні мав на увазі підтримку, розширення і реконструкцію існуючої газо-транспортної системи України і створення нових транспортних потужностей.

"Малася на увазі участь не тільки німецького партнера, але ми готові були розширити список учасників і поширити його на італійських і французьких учасників. Але, на жаль, така схема роботи не була введена", - зазначив представник "Газпрому".

За його словами, "з'являлися абсурдні обвинувачення "Газпрому" у прагненні одержати контроль над газо-транспортною системою України".

"Ми завжди дотримувалися принципу паритетності і взаємовигідності. А готовність наша працювати в цьому проекті була пов'язана з необхідністю підтримати режими роботи системи, у тому числі і на експорт", - підкреслив Медведєв.

Він відзначив, що "в усіченому вигляді - будувати шматочки труби, нову трубу - ми там працювати не можемо, тому що газо-транспортна система Росії й України створювалася як єдиний механізм".

"Тому система, створена як єдина, - це об'єктивна фізична реальність", - заявив Медведєв.

Від “Аратти”: нам цілком зрозумілі почуття “газпромівців”, одначе й лукавство також не прикриєш. Якщо продовжувати логічний ряд висловлювання керівника газового монополіста, то й газотранспортна система Польщі, Чехії, Словаччини, Австрії, ФРН, Італії - так само “єдина система” (зрозуміло, - російська). Чи не здається вам, що у зазначеній формулі кремлівського керівничка присутні елементи абсурду? Або неадекватного сприйняття реальності в частині державних кордонів?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.