Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сергій Лавров назвав больові теми україно-російських взаємин

Подія дня 8422 перегляди

Опубліковано - 8.11.2006 21:30 | Всі новини | Версія для друку

Міністр іноземних справ РФ Сергій Лавров на зустрічі із спікером українского парламенту Олександром Морозом
Міністр іноземних справ РФ Сергій Лавров на зустрічі із спікером українского парламенту Олександром Морозом
Сергій Лавров зазначив, що наразі існує дві гострі теми. Це, за його словами, тема Голодомору і тема взаємного використання мов.

Цю думку глава російського зовнішьополітичного відомства висловив під час зустрічі із українськими парламентарями. При цьому він поінформував, що під час зустрічі з Президентом України було знайдено порозуміння з цих питань.

Під час зустрічі також було обговорено питання, пов‘язані з підготовкою міжпарламентської комісії зі співпраці між Верховною Радою України та Федеральними Зборами Російської Федерації. Голова Комітету Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації у справах СНД Вадим Кустов, присутній у складі делегації РФ, запропонував провести засідання цієї комісії орієнтовно 14-16 грудня ц.р.

Під час зустрічі О.Мороза та С.Лаврова було досягнуто домовленості щодо необхідності ретельного опрацювання порядку денного роботи засідання цієї комісії за визначеними напрямками. Голова Верховної Ради України висловився за прискорення підготовки засідання зазначеної комісії.

С.Лавров наголосив, що від парламентів України і Росії “багато у чому залежить атмосфера наших стосунків”.

Міністр закордонних справ РФ наголосив на тому, що зустрічі, котрі відбулися у нього цього дня на найвищому рівні, мають надзвичайно велике значення для подальшого розвитку стратегічного партнерства між нашими країнами. Він охарактеризував зустрічі з Президентом України та Прем‘єр-міністром України як конструктивні і прагматичні. Ці зустрічі, за словами С.Лаврова, переконали його у тому, що Україна налаштована на подальше поглиблення стосунків з Російською Федерацією.

Він поінформував про підсумки першого засідання підкомітету з питань міжнародної співпраці Міждержавної комісії Ющенко-Путін, що відбулося сьогодні. За словами керівника російського зовнішньополітичного відомства, “ми наблизились до завершення підготовки угод про реадмісію і демаркацію кордонів”.

С.Лавров висловив думку, що зустрічі президентів двох країн мають передувати засідання всіх структур, які функціонують у рамках Міждержавної комісії Ющенко-Путін.

Голова Верховної Ради України, у свою чергу, високо оцінив підсумки першого засідання підкомітету міжнародної співпраці Міждержавної комісії Ющенко-Путін і назвав надзвичайно важливими питання, пов‘язані із реадмісією і демаркацією кордонів. При цьому О.Мороз наголосив на важливості узгодження абсолютно усіх спірних моментів.

На пропозицію міністра щодо включення до роботи у Міждержавній комісії Ющенко-Путін депутатів Верховної Ради України О.Мороз повідомив, що він уже звернувся з відповідною пропозицією до Президента України Віктора Ющенка.

О.Мороз нагадав, що в Україні існує потреба підтримки української мови. При цьому він висловив переконання, що люди повинні мати можливість вільно використовувати рідну мову у своїх життєвих потребах.

Торкаючись теми Голодомору, Голова Верховної Ради України зазначив, що “трагедія була і вона не може бути предметом замовчування і не може бути предметом спекуляцій”. За його словами, правда полягає у тому, що жертвами Голодомору були і жителі України, і жителі Поволжя, і жителі інших територій СРСР.

При тому, українский спікер, очевидно із вічливості, не нагадав російському гостеві, що, можливо за збігом обставин, найбільша кількість жертв голодоморів на території РФ припадає на місця компактного проживання етнічних українців як то: Кубань, Дон, Поволжя тощо.

Отже, в цілому зустріч відбулася в атмосфері дружби й порозуміння. Бо головне - не результат, а сам факт діалогу.




Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.