Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Київрада зазіхнула на власність Ахметова

Самоврядування Регіон: м.Київ 7978 переглядів

Опубліковано - 25.05.2011 22:23 | Всі новини | Версія для друку

Київрада зазіхнула на власність Ахметова
Київрада зазіхнула на власність Ахметова
Київська міська рада вирішила направити в Генеральну прокуратуру звіт своєї контрольної комісії з вивчення ситуації з компанією «Київенерго» для перевірки законності відчуження з комунальної власності 12,73% компанії.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 83 депутатів при мінімально необхідних 61

Так, депутати затвердили звіт тимчасової контрольної комісії Київради з вивчення ситуації, яка створилася у взаєминах міськради і «Київенерго».

«Звіт тимчасової контрольної комісії Київради направити до Генеральної прокуратури з метою повірки законності відчуження 12,73% простих іменних акцій« Київенерго », переданих для формування 61% статутного фонду ЗАТ« Компанія «Київенергохолдинг», - сказано в рішенні.

Крім того, одним з пунктів звіту зазначено звернення до Кабінету Міністрів з пропозицією передати контрольний пакет акцій «Київенерго», який належить державі (50% +1 акція), в управління територіальної громади Києва з наступною передачею в комунальну власність.

Також за результатами роботи комісії було запропоновано застосувати комплекс заходів з реконструкції та ремонту енергетичного обладнання.

Для реалізації цього щорічно в бюджет Києва і програму соціально-економічного розвитку необхідно включати кошти в розмірі не менш ніж 200 млн гривень, у складі цієї суми передбачити фінансування робіт з перекладення теплових мереж.

У документі також говориться, що, враховуючи важливість питання енергозабезпечення міста, а також з метою координації дій між Київською міською державною адміністрацією та «Київенерго», роботу тимчасової комісії поновлено на 1 рік.

Ця комісія була створена в 2010 році.

Нагадаємо, Київрада у 2007 році продала комунальний пакет 12,73% «Київенерго» компанії «Київські енергосистеми».

У вересні 2010 року компанія ДТЕК (Донецьк) оголосила про те, що сконцентрувала 24,9% акцій «Київенерго».

Після цього ДТЕК звернулася в Антимонопольний комітет для одержання дозволу на концентрацію більш ніж 25% акцій компанії «Київенерго».

ДПЕК управляє енергетичними активами System Capital Management (Донецьк) бізнесмена Ріната Ахметов.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.