Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


22 червня львів’ян закликають не піддаватися на провокації

Національне питання Регіон: Львівська область 8790 переглядів

Опубліковано - 21.06.2011 11:19 | Всі новини | Версія для друку

Провокація у Львові 9 травня
Провокація у Львові 9 травня
Громадськість Львова готується протистояти можливим провокаціям 22 червня – у 70-ту річницю нападу нацистської Німеччини на СРСР.

Громадський комітет пропонує «пасивний протест».

Аби насильницькі події 9-го травня у Львові більше не повторилися, активна частина мешканців міста вирішила розробити свій сценарій спротиву. Задум ініціативної групи «Пам'ять без агресії» полягає у тому, аби протистояти провокаторам у пасивний спосіб. «Ми маємо свій сценарій, - розповів учасник ініціативи Олесь Старовойт. - Ми всіляко намагатимемося протидіяти агресії, вже є достатньо людей, які готові повести себе гідно, і уберегти звичайних людей від провокацій».

Організатори не виключають сидячої форми протесту на випадок активних дій прихильників комуністичної ідеології з використанням червоної символіки.

Дві трагедії

Як йдеться у Меморандумі громадського комітету: «Для українців західних земель війна розпочалася 1 вересня 1939 року, вона відгукнулася стрімким запровадженням радянської влади, масовим виселенням до Сибіру і звірствами НКВС, а особливо перед приходом нацистів. І 22 червня 1941 року – це лише заміна однієї трагедії на іншу. Для західних українців дві трагедії тотожні однаковою мірою з прапором зі свастикою чи прапором червоним».

Учасники ініціативи, а це три десятки політичних партій та громадських організацій, пояснюють, що об’єдналися, аби запобігти дискредитації львівської громади і Львова. Вони вважають, що місто провокують, маніпулюючи конфліктом історичних пам’ятей.

Заборона акцій

«Це наш перший досвід більш-менш організованого протистояння всієї громадськості провокаціям зовні. Він є цінний тому, що ми випрацьовуємо механізм протистояння можливим провокаціям у місті під час майбутніх президентських чи парламентських виборів», зауважив культуролог, громадський діяч Тарас Возняк.

22 червня у місті оголошено День жалоби, і відповідно до офіційної програми заходів відбудуться поминальні молебні на місцях колишніх таборів та катівень, де найбільше було вбито людей у час Другої світової війни. У місті будуть приспущені державні прапори з чорними стрічками.

Міськрада Львова заявила про намір через суд заборонити масові акції в день річниці початку німецько-радянської війни. Раніше про намір провести акції заявляли представники Компартії України. Але кілька днів тому Конституційний суд визнав таким, що не відповідає Основному закону рішення Верховної Ради про використання червоного радянського прапора.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.