Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


22 червня у Львові «моделюють українсько-єврейські сутички»

Національне питання Регіон: Львівська область 7793 перегляди

Опубліковано - 21.06.2011 11:58 | Всі новини | Версія для друку

Йосиф Зісельс
Йосиф Зісельс
Правозахисник, голова Асоціації єврейських організацій і громад України Йосиф Зісельс заявив в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода, що на 22 червня у Львові моделюють українсько-єврейське зіткнення.

Представники громадських організацій Одеси «Євреї проти антисемітизму» та «Євреї проти Гурвіца» заявили днями, що 22 червня проведуть у Львові антифашистський мітинг. Тим часом Зісельс каже, що ці одеські євреї-сталіністи не входять в Асоціацію єврейських організацій України, що людей використовують в антиукраїнській провокації.
Одразу після подій 9 травня у Львові численні проросійські організації, комуністи, російські політики заявили, що початок радянсько-німецької війни відзначатимуть саме в цьому українському місті.

Днями до цього товариства долучились ще й мало відомі одеські організації «Євреї проти антисемітизму» та «Євреї проти Гурвіца» (Едуард Гурвіц, прихильник Народного руху України і «Нашої України», був мером Одеси в 1994–1998 і в 2005–2010 роках).

Євреї-сталіністи, як вони себе називають, планують провести антифашистський мітинг на пагорбі Слави у Львові, де сталися сутички 9 травня.

Ідеологічні провокатори маніпулюють неосвіченими людьми – Зісельс

Член української Гельсінської групи, голова Асоціації єврейських організацій і громад України Йосиф Зісельс заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, що це спланована провокація, бо російській владі вигідно показати світові Західну Україну агресивною й антисемітською, а євреїв – сталіністами.

Ідеологічні провокатори за гроші маніпулюють стереотипним мисленням літніх людей, наголосив Зісельс.

Організація «Євреї проти Гурвіца» була створена напередодні місцевих виборів і підтримувалась нинішнім мером Одеси Олексієм Костусєвим, який, каже Йосиф Зісельс, у своїх передвиборчих гаслах використовував опосередковані антисемітські гасла проти опонента.

«Є декілька людей похилого віку, які були використані у гаслі «Євреї проти Гурвіца». Про другу організацію «Євреї проти антисемітизму» взагалі ніхто нічого не знає. Це дуже невеличка група людей похилого віку ще радянського виховання. Хтось маніпулює неосвіченими людьми, які мають бути свідомі того, що їх з обіймами ніхто у Львові не зустріне. Моделюється ситуація, щоб показати, які погані українці; і не може нічого єврейського бути у сталінізмі», – каже Йосиф Зісельс.

Тим часом ВО «Свобода» відреагувало на наміри згаданих організацій мітингувати у Львові, розцінивши їх як «чергову провокацію українофобів». «Свободівці» через суд домагатимуться заборонити євреям-сталіністам проводити акцію.

22 червня у Львові оголошене днем пам’яті жертв комуністичних репресій 1939–1941 років у Галичині.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.