Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Орда пронесеться Україною: двісті джипів на чолі з Януковичем-молодшим руйнуватимуть заповідники

Довкілля 9057 переглядів

Опубліковано - 24.06.2011 18:39 | Всі новини | Версія для друку

“Orda Trophy - 2011”: Янукович-молодший і 200 джипів їдуть в заповідники трощити ліс
“Orda Trophy - 2011”: Янукович-молодший і 200 джипів їдуть в заповідники трощити ліс
Близько двох сотень джипів, серед яких і машина сина Президента України Віктора Януковича-молодшого, хочуть влаштувати автогонки бездоріжжям у Поліському та Рівненському заповідниках, а також в Шацькому національному парку.

Про це повідомив заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

"Маршрут джипів буде проходити через три унікальні заповідні території України. У двох з них - Поліському та Рівненському заповідниках - встановлено режим абсолютної заповідності, а це означає, що там заборонено проходити навіть пішим людям. Проведення гонки саме тут найбільш неприпустимо, ніж в інших місцях України", - сказав він.

Судячи з відео і фотографій попередніх трофі-рейдів, зазначив Василюк, важкі машини ламають і викорчовують дерева та кущі, псують дороги, винищують флору і фауну, яка є надзвичайно цінною та охороняється українським законодавством та міжнародними конвенціями.

"Крім цього, саме зараз триває сезон розмноження тварин, у зв'язку з чим більшість країн також запроваджують "місячники тиші". Україна теж повинна виконувати ці зобов'язання, адже ратифікувала Конвенцію про дикі види флори і фауни та середовища існування в Європі, згідно з якою заборонено розполохувати рідкісні види в сезон їх розмноження", - наголосив еколог.

За його словами, крім обурення світової спільноти і міжнародного скандалу, який може статися після такого недбалого ставлення до заповідників, пробіг може викликати і цілком справедливі юридичні наслідки: за псування об'єктів заповідного фонду передбачена кримінальна відповідальність за статтею 252 Кримінального кодексу.

"Ми дізналися про гонки на джипах через інтернет. Зв'язалися з організаторами, а ті нам сказали: якщо ви будете виступати проти, директора та заступника директора заповідника знімуть з посад. Намагалися знайти який-небудь компроміс, наприклад, щоб працівник заповідника хоча б показав найбільш цінні території, куди не треба заїжджати, але там перестали знімати слухавку", - розповів співробітник одного із заповідників.

У свою чергу депутат Віктор Янукович-молодший, один з активних учасників автогонок бездоріжжям, вважає, що гонки -"це не тільки етап у розвитку спорту, це відкриття і пропаганда нових, невідомих широкій публіці туристичних напрямків і внесок в економічний розвиток регіонів, якими пройде маршрут. Я впевнений, що всі учасники гонок повернуться в цей дивовижний поліський край і привезуть сюди своїх друзів і знайомих".

Національному екологічному центру України вдалося зв'язатися з організаторами заходу і попросити змінити маршрут пробігу в обхід заповідних територій, але "крім грубої лайки в слухавці вдалося почути тільки те, що маршрут міняти ніхто не збирається".

Нагадаємо, автомобільні змагання UkraineTrophy 2011 триватимуть з 2 по 8 липня від Києва до Шацьких озер вздовж північного кордону з Білоруссю через три заповідні зони.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.