Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Антикризова коаліція почала підготовку до заперечення Голодомору

Коаліція «С.Р.А.К.А» 20814 переглядів

Опубліковано - 17.11.2006 16:49 | Всі новини | Версія для друку

Антикризовики хочуть “проштовхнути” законопроект про Голодомор, написаний у Кремлі – Лесь Танюк
Антикризовики хочуть “проштовхнути” законопроект про Голодомор, написаний у Кремлі – Лесь Танюк
У парламенті українські патріоти кидали під ноги книжки про анти-Голодомор, що розповсюдила парламентська комуністично-олігархічна коаліція.

Народні депутати з фракції “Наша Україна” і БЮТ розкидали на підлозі біля парламентської трибуни брошурки “Міф про голодомор - винаходи маніпуляторів свідомістю”, повідомляє Кореспондент.net.

Таким чином вони протестували проти змісту цієї "антиголодоморівської" брошурки.

Ця книга написана доктором філософських наук, професором Ткаченком. Брошюрка видана російською мовою.

Антикризовики хочуть "проштовхнути" законопроект про голодомор, написаний у Кремлі – Лесь Танюк

На переконання народного депутата, члена фракції “Наша Україна” Леся Танюка, парламент штучно затягує розгляд питання щодо голодомору. Про це він заявив, коментуючи рішення парламенту не розглядати сьогодні розгляд відповідного законопроекту, поданого Президентом, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Лесь Танюк прокоментував також роздачу народним депутатам книги доктора філософських наук, професора Д.Ткаченка “Міф про голодомор – винахід маніпуляторів свідомістю”.

“Це просто паскудна книга, епіграфом до якої взято фразу Сервантеса: „Лживых историков следовало бы казнить как фальшивомонетчиков”. Карати в цій ситуації потрібно самого автора книги”, - наголосив народний депутат.

На думку Леся Танюка, у цій ситуації Партія Регіонів буде голосувати за свій законопроект про Голодомор, у якому немає жодного слова про геноцид та не передбачена відповідальність за його публічне заперечення.

Соціалісти злякалися відповідальності за геноцид?
Представники антикризової коаліції мають намір створити робочу групу, яка зайнялася б розглядом проектів законів про голодомор 1932-33 років в Україні. Про це в інтерв’ю журналістам повідомив лідер фракції СПУ Василь Цушко, передає кореспондент «proUA».

Цушко відзначив, що таке рішення було ухвалене на раді коаліції. Він нагадав, що на сьогодні в парламенті зареєстровано два законопроекти з цього питання, один з яких президентський, а інший депутатський, внесений представниками антикризової коаліції.

Він так само відзначив, що антикризова коаліція виступає за ухвалення саме депутатського закону, оскільки в ньому зняті всі гострі моменти. Зокрема, за його словами, депутатським законопроектом пропонується прибрати з проекту термін «геноцид нації» і замінити його на «голодомор, від якого постраждав народ».

Як повідомлялося раніше, сьогодні передбачається внесення до порядку денного Верховної Ради законопроекту Президента "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні".

16 листопада Віктор Ющенко звернувся до народних депутатів України з закликом підтримати даний проект закону.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Борис Тарасюк "у корені не згоден" з позицією російського МЗС у відношенні Голодомору в Україні в 1930-і роки і статусу російської мови і не бачить можливості рішення інших актуальних питань україно-російських відносин.

8 листопада Борис Тарасюк під час зустрічі з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим заявив про новий етап відносин між Україною і Росією.

"Я маю всі підстави констатувати, що сьогодні ми усі є свідками переходу відносин між Україною і Росією від заідеологізованості до здорового прагматизму", - зазначив міністр.

13 листопада Департамент інформації і друку Міністерства закордонних справ РФ заявив, що Росія не має наміру визнавати Голодомор в Україні 1932-1933 років як геноцид за етнічною ознакою.

Від "Аратти". Про "кремлівське" замовлення брошурки “Міф про голодомор - винаходи маніпуляторів свідомістю” свідчить і паралельне захоплення ним ще однією українофобською маргинальною силою - прогресивними соціалістами товаріща Вітренко, видання яких ("Досвітні вогні") надрукувало цей пасквіль.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.