Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Доведено: більшість шкідливих звичок людина отримує ще в школі

Охорона здоров`я 9748 переглядів

Опубліковано - 1.07.2011 04:04 | Всі новини | Версія для друку

Доведено: більшість шкідливих звичок людина отримує ще в школі
Доведено: більшість шкідливих звичок людина отримує ще в школі
Згідно з останніми дослідженням, 90% залежностей, включаючи наркотичну, розвиваються в старших класах, повідомляє ABC News.

Дослідники з американського Національного центру з проблем наркоманії та токсикоманії з'ясували: 9 з 10 залежних американців почали курити, пити чи приймати наркотики ще до того, як їм виповнилося 18 років. А у кожного четвертого з них потім розвинулася повноцінна залежність.

За словами Сьюзан Фостер, старшого дослідника, пубертатний вік - критичний період для розвитку мозку і саме в цей момент ризик розвитку залежності підвищується, адже мозок більш чутливий до різних субстанцій. До того ж, підлітки легше йдуть на експеримент і ризик.

Відомо, що до 25 років мозок продовжує розвиватися. Тому, коли в організм потрапляє нікотин або психоактивні речовини, вони втручаються в цей процес становлення мозку, підтверджує доктор Стентон Глантз, керівник Центру Тютюну при Університеті Каліфорнії. На його думку, якщо людина починає рано курити, то вона ризикує заробити залежність і курити довгий час. А куріння провокує зміни мозку.

Коли людина кидає курити, деякі з цих змін зникають, але деякі залишаються. Алкоголь і наркотики діють на мозок аналогічно. У свою чергу, Сьюзан Фостер радить проводити скринінг серед молоді з метою оцінки їх психічного здоров'я та виявлення підлітків, в чиїх сім'ях були, наприклад, наркозалежні або курці.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.