Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кількість інтернет-користувачів в Україні різко впала чи була завищена?

Економіка 8310 переглядів

Опубліковано - 19.11.2006 17:24 | Всі новини | Версія для друку

Данні на які посилається доповідь про ніби то 4.5 млн активних користувачів Інтернету також викликають сумнів в фахівців
Данні на які посилається доповідь про ніби то 4.5 млн активних користувачів Інтернету також викликають сумнів в фахівців
Україна посідає далеко не 12 місце в світі за рівнем проникнення Інтернету. Якщо вірити оригіналу «Доповіді про інформаційну економіку», яка 16 листопада було оприлюднена ООН, Україна посідає 36 місце у світі.

До того ж дані, на які посилається ООН у своїй доповіді про 4,5 млн користувачів Інтернету в Україні, були пізніше скориговані вбік зменшення.

Україна посідає далеко не 12 місце в світі за рівнем проникнення Інтернету. Якщо вірити оригіналу «Доповіді про інформаційну економіку», яка 16 листопада було оприлюднена ООН, Україна посідає 36 місце у світі. До того ж дані, на які посилається ООН у своїй доповіді про 4,5 млн користувачів Інтернету в Україні, були пізніше скориговані вбік зменшення.

Російське інформаційне агентство ІТАР-ТАСС, нещодавно повідомило з посиланням на доповідь ООН про інформаційну економіку, що Україна має 4.5 млн користувачів Інтернету, ставить її на 12 місце в світі за рівнем проникнення Інтернету.

Насправді ж, згідно оригіналу Доповіді, Україна посідає 36 місце у світі, пропустивши вперед себе низку країн Західної і Центральної Європи, Південної Америки та Океанії. (таблиця 1.16 Internet users: Economies by level of development and by region, стор. 104).

До того ж данні на які посилається доповідь про ніби то 4.5 млн активних користувачів Інтернету також викликають сумнів в фахівців.

«Навіть 36 місце є перебільшенням, оскільки в Доповіді ООН використана цифра 4,5 мільйонів користувачів, що була розповсюджена в український пресі наприкінці 2005 року», - каже Олександр Бернатович, член Громадської ради Національної комісії регулювання зв’язку України та голова Всеукраїнської асоціації комп’ютерних клубів. «Ця кількість була згодом скорегована до 2 мільйонів користувачів Інтернет в Україні.»

За даними SputnikMedia.net, компанії, яка володіє найбільш розповсюдженим українським рейтингом онлайн ресурсів, на грудень 2005 року аудиторія українського інтернету складала 2 417 917 чоловік. За даними Держкомстату ця цифра на вересень 2005 року була ще менше – 647,804 тис.

У цій же доповіді ООН (таблиця 1.17 ) за рівнем проникнення інтернету з урахуванням кількості населення Україна посідає 93 місце у світі.

Від "Аратти". Розбіжність можна легко пояснити - одній й ті самі користувачі Інтернет, як правило, користуються доступом з різних місць - удома та за місцем роботи чи навчання. А система збору статистичних даних не має змоги персоніфікувати користувача - лише адресу комп`ютера в мережі, яка в цих випадках буде відрізнятися.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.