Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені стверджують, що вино може замінити тренажерний зал

Охорона здоров`я 8724 перегляди

Опубліковано - 7.07.2011 04:53 | Всі новини | Версія для друку

Вчені стверджують, що вино може замінити тренажерний зал
Вчені стверджують, що вино може замінити тренажерний зал
Келих червоного вина може компенсувати брак фізичної активності, - до такого несподіваного висновку дійшли науковці з Франції.

Результати їхнього дослідження були опубліковані в журналі FASEB.

Вчені і раніше говорили про користь ресвератролу, що міститься у вині, і який зміцнює стінки судин, знижує рівень "поганого" холестерину й очищає артерії, а також захищає мозок від пошкоджень після ішемічного інсульту, викликаного утворенням тромбів.

Але, як з'ясувалося, це ж речовина допомагає підтримувати м'язи в тонусі і сприяє спалюванню жиру.

Дослідження, про яке розповідається в американському науковому журналі, проводилося з тим, щоб допомогти астронавтам, рухова здатність яких сильно обмежена умовами невагомості. Але, як відзначає Джеральд Вейсман, головний редактор FASEB, ця інформація також може допомогти тисячам мешканцям планети, вимушеним вести сидячий спосіб життя.

Для симуляції умов невагомості вчені підвішували щурів за хвіст на 15 днів. В результаті цього у гризунів з контрольної групи відбувалося зниження маси тіла, а також розвивалася резистентність до інсуліну і зниження мінеральної щільності кісток. У той само час подібних змін не спостерігалося у мишей, які отримували дозу ресвератролу.

Вчені дійшли до висновку, що речовина, яка міститься в червоному вині, слугує перемикачем "клітинного метаболізму" і підтримує повноцінне функціонування енергетичних центрів клітини - мітоходрій.

Дослідники вважають, що вживання ресвератролу допоможе людям частково уникати шкідливих наслідків сидячого способу життя.

Однак в інтерв'ю телеканалу SBC Джеральд Вейсман зазначив: для того, щоб отримати необхідну дозу ресвератролу, людині треба випити більше, ніж один-два келихи вина, що надто ускладнює шлях до здоров'я "через пляшку", повідомляє NEWSru.co.il.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.