Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Невідомий вбив найстарішого в Україні мольфара

Кримінал Регіон: Івано-Франківська область 14999 переглядів

Опубліковано - 15.07.2011 11:52 | Всі новини | Версія для друку

Мольфар Михайло Нечай
Мольфар Михайло Нечай
Сьогодні вранці в своєму помешканні у Верхньому Ясенові Верховинського району на Івано-Франківщині був зарізаний відомий мольфар Михайло Нечай. Йому йшов 82 рік.

"Повідомлення у міліцію надійшло о 6 годині 50 хвилин. Нечай помер від ножової рани. Прямих очевидців події нема. Наразі ведеться слідство", - розказав керівник ЦГЗ обласного управління міліції Василь Гультайчук.

За словами відвідувачів, нібито психічно хворий старий чоловік, який намагався два дні потрапити до мольфара, зайшов таки на прийом.

Наодинці він зарізав Михайла Нечая. Після цього спокійно вийшов з кімнати й сказав людям, які очікували в черзі, щоб деякий час не заходили до кабінету.

Михайло Нечай вважав себе білим (сонячним) магом і розповідав, що є в Карпатах і чорні (місячні) маги, які ведуть з "білими" постійну боротьбу.

За його словами, вже у вісім років відчував у собі чудодійну силу і вмів зупиняти кров.

Став відомим в Україні після того, як 1989 року на першому фестивалі "Червона рута" у Чернівцях мольфар отримав офіційне запрошення від влади забезпечувати гарну погоду впродовж свята. Крім того, до Михайла Нечая їздив режисер Сергій Параджанов перед зйомками свого знаменитого фільму "Тіні забутих предків", щоби мольфар розповів про самобутність Гуцульщини і специфіку гуцулів. Актора Івана Миколайчука пан Михайло вчив грати на дримбі. Він є керівником фольклорно-етнографічного народного ансамблю, сам виготовляє дримби.

В березні 2010 Нечай отримав звання Заслуженого працівника культури за сорокарічну роботу керівником аматорського ансамблю дримбарів "Струни Черемоша".
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.