Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Лос-Анджелесі побудували шосе довжиною 16 км за 30 годин

Світ навколо нас 7360 переглядів

Опубліковано - 20.07.2011 04:29 | Всі новини | Версія для друку

У Лос-Анджелесі побудували шосе довжиною 16 км за 30 годин
У Лос-Анджелесі побудували шосе довжиною 16 км за 30 годин
Фантастичну швидкість будівництва автомобільних доріг продемонстрували всьому світу муніципальна влада і дорожні будівельники Лос-Анджелеса.

На зведення нової 16-кілометрової чотирьохсмугової траси (з одним шляхопроводом), що пролягає через центр міста, було витрачено лише 30 годин.

Дорожні роботи були призначені на вихідні дні 16-18 липня, на будівництво було відведено 48 годин, будівельникам пригрозили великим штрафом в розмірі 6 тис. доларів за кожні 10 хвилин затримки понад відведених на роботу двох діб. На такі заходи чиновники змушені були піти, щоб у понеділок автомобілісти не встали в пробку.

До початку робіт правління округу Лос-Анджелес почало кампанію з очищення міських доріг від приватного транспорту. У цьому чиновникам допомогли самі автомобілісти, багато хто з яких не стали у вихідні сідати за кермо. Оперативні служби міста орендували для своїх співробітників номери в готелях, щоб у вікенд вони не спізнилися на роботу. У метро і на автобусах були введені безкоштовні маршрути.

До ситуації підключилися й приватні компанії.

Наприклад, авіаперевізник JetBlue ввів спеціальні рейси між аеропортами на протилежних околицях міста. Вартість квитка становила 4-5 доларів, а тривалість польоту - півгодини.

Безпрецедентні спільні зусилля міських служб і власне городян призвели до того, що вже на наступний день після початку робіт, 17 липня, мер міста Антоніо Вілларайгоса скликав прес-конференцію, на якій оголосив, що роботи були закінчені на 18 годин раніше, за неповних 30 годин. За дострокове завершення всіх робіт підрядники отримали додаткову винагороду.

16-кілометрове шосе обійшлося майже в 1 млрд доларів. Або в 62,5 мільйона за кожен кілометр, що в 6,4 рази дешевше, ніж кілометр на Четвертому кільці Москви, де ціна доходила до 400 мільйонів доларів, повідомляє автомобільний портал autokolo.

В Україні, за інформацією “Укравтодору” кілометр будівництва дороги коштує в середньому 25 млн.гривень (або 3 мільйона доларів США). У 2009 році в Україні впродовж року було побудовано аж 7,7 кілометра нових доріг на загальну суму 48 млн.гривень.



Для порівняння наведемо один цікавий факт: протяжність нової автомобільної дороги Львів-Краковець, яку будують до Євро-2012 (і яка матиме також чотири смуги для руху) складе 84,4 кілометри. Таким чином, один кілометр траси коштуватиме приблизно 47,5 мільйонів гривень (близько шести мільйонів доларів). Якщо порівняти швидкість будівництва дороги в Лос-Анджелесі, то таку трасу можна побудувати за ...тиждень. Будувати дорогу ж Львів-Краковець планували розпочати ще в 1998 році. Активна фаза розпочалася минулого року (було побудовано аж цілих 4 кілометри). Коли її добудують - не береться вгадати ніхто...
Цей шляхопровід - теж частина нової траси Лос-Анджелеса
Цей шляхопровід - теж частина нової траси Лос-Анджелеса

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.