Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЦВК передав “Голосу України” та “Урядовому кур’єру” документи з результатами виборів

Політика 12382 перегляди

Опубліковано - 26.04.2006 18:56 | Всі новини | Версія для друку

Центрвиборчком передав до редакцій газет “Голос України” та “Урядовий кур’єр” документи з результатами виборів. Після публікації у цих виданнях результати виборів наберуть чинності. Їх друк призупинили, на час, поки суди розглядали скарги учасників виборів. Нагадаю, учора Вищий адміністративний суд відхилив позов Блоку Юрія Кармазіна, Наталії Вітренко, партії “Віче” та Блоку Литвина, які вимагали визнати результати виборів недійсними.

Вищий адміністративний суд України відхилив позови аутсайдерів виборів до Центральної виборчої комісії.

Як повідомляє УНІАН, таку постанову проголосив вчора пізно увечері голова колегії суддів ВАСУ Олександр Пасенюк.

У судовій постанові пояснюється, що, заслухавши думки сторін – учасників процесу та дослідивши матеріали справи, суд не встановив порушень законодавства з боку ЦВК, які, на переконання позивачів, призвели до унеможливлення встановлення результатів виборів 26 березня 2006 року. Крім того, у постанові суду зазначено, що нею скасовується заборона ВАСУ від 12 квітня 2006 року щодо вчинення Центрвиборчкомом будь-яких дій щодо офіційного оприлюднення результатів парламентських виборів в Україні.

Постанова набирає чинності з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає.

Разом з тим член ЦВК Марина Ставнійчук, відповідаючи на запитання журналістів після завершення судового процесу, коли саме можуть бути оприлюднені в газетах “Голос України” та “Урядовий кур’єр” офіційні дані виборів, зазначила: “Післязавтра, скоріш за все”. Вона також, коментуючи постанову ВАСУ, сказала: “Судовий процес був надзвичайно складним, але рішення має правовий характер. Це однозначно”.

Як повідомлялося раніше, позови до ЦВК про визнання неправомірними її дій зі встановлення результатів виборів до ВР подали Блоки Наталії ВІТРЕНКО, Юрія КАРМАЗІНА, Володимира ЛИТВИНА і партія "Віче", що не пройшли в парламент за підсумками виборів 26 березня.

Згідно з даними ЦВК, що були оприлюднені 10 квітня, "Народна опозиція" набрала 2,93% голосів при прохідному бар`єрі 3%, Народний блок Литвина - 2,44%, партія "Віче" - 1,74%, Блок Кармазіна - 0,65%.

Суд почав розглядати перший позов 15 квітня. Офіційні результати парламентських виборів ще не публікувалися.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.