Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Собіратєль зємєль рускіх”. Мрію Путіна приєднати Білорусь у Мінську називають утопією

Імперія «Совок» 5149 переглядів

Опубліковано - 4.08.2011 13:33 | Всі новини | Версія для друку

“Собіратєль зємєль рускіх”.  Мрію Путіна приєднати Білорусь у Мінську називають утопією
“Собіратєль зємєль рускіх”. Мрію Путіна приєднати Білорусь у Мінську називають утопією
Російський прем’єр Владімір Путін днями заявив про бажання приєднати до Росії сусідню Білорусь.

У розмові з російською молоддю, Путін назвав це «можливим та бажаним» і закликав своїх прибічників у Білорусі «боротися за це», хоча і визнав, що це «на 100 відсотків залежить від волі білоруського народу». Але, за даними соціологічних опитувань, більшість білорусів цього не хоче.

Публічної реакції Президента Олександра Лукашенка або когось іншого з високопосадовців наразі немає. Речник МЗС Білорусі Андрій Савіних сказав, що офіційних заяв його відомства з цього приводу не буде, але нагадав, що Президент Білорусі не раз говорив у минулому, що суверенітет Білорусі – це «свята річ», він не є якоюсь кон’юнктурою чи навіть предметом для переговорів. Треба визнати, що подібні висловлювання на адресу Білорусі Путін вже дозволяв собі – зокрема якось робив пропозицію їй увійти до складу Російської Федерації 6-ма губерніями. Це викликало в Мінську лише роздратування.

Якоїсь публічної підтримки прагненням Путіна в Білорусі не помітно. Проти висловився навіть голова Білоруського слов’янського комітету Сергій Костян. А представники білоруської опозиції відверто висловили протест з приводу некоректних, на їхню думку, заяв Путіна. Вони зазначають, що його позиція може нести загрозу білоруській незалежності.

«Путін хоче швидше здійснити свою мету – повністю приєднати Білорусь до Росії, і він уже відкрито заявляє це. Найшкідливіше, що не всі політики в Білорусі розуміють цю загрозу, багато хто дивиться на це крізь пальці.Тут потрібно робити якусь заяву від білоруських політиків у відповідь на такі випади російської сторони та вживати заходів щодо захисту нашої країни від інкорпорації у Російську Федерацію», – наголошує заступник голови Білоруського народного фронту, екс-кандидат на виборах Президента 2010 року Григорій Костусєв.

Інший опозиційний кандидат на посаду Президента Білорусі Володимир Некляєв звинуватив Путіна в імперіалізмі та використанні шовіністичних комплексів росіян у передвиборних цілях.

«Це утопія. Потяг пішов»

За даними соціологів, все-таки в Білорусі є охочі приєднатися до Росії. Але їх меншість, і з кожним роком таких все менше і менше.

За підсумками соціологічного опитування незалежного центру НІСЕПІ, проведеного у червні цього року, за приєднання до Росії проголосував би 31 відсоток опитаних, а за входження Білорусі до Євросоюзу – 45 відсотків. Те, що взагалі 30 відсотків громадян Білорусі не проти входження своєї держави до Росії є наслідком так званої інтеграційної політики Президента Олександра Лукашенка, який від 1994 року проводить політику русифікації, нехтує білоруською мовою та культурою, всі його промови звучать лише російською, яка є фактично першою державною. А білорусів Лукашенко називає «російськими людьми».

До незалежності Білорусі Лукашенко тривалий час не мав якогось пієтету, створював то союз, то союзну державу з Росією, і був не проти стати на чолі цієї союзної держави. А повернувся до захисту суверенітету лише тоді, коли це стало потрібно задля збереження його власних повноважень.

Останні висловлювання Путіна відверто свідчать про справжні наміри Росії у цій грі в інтеграцію, лобіюванні Митного союзу та Єдиного економічного простору… Але щодо мрії Путіна про нове об’єднання пострадянських країн, у тому числі Білорусі з Росією, на зразок СРСР, то багато спостерігачів у Мінську на це каже: «Це утопія. Потяг пішов. Хоча треба бути обережними».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.