Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Львівщині оголосили безстрокову акцію протесту

За право людини Регіон: Львівська область 7149 переглядів

Опубліковано - 8.08.2011 10:29 | Всі новини | Версія для друку

 На Львівщині оголосили безстрокову акцію протесту
На Львівщині оголосили безстрокову акцію протесту
Сьогодні на позачергових сесіях Львівської та Тернопільської міськрад депутати обговорять загрозу встановлення диктатури в державі.

А львівський обласний осередок партії «Батьківщина» організовує людей для участі у протестах на підтримку Юлії Тимошенко в Києві.

Сьогодні зі Львова у Київ виїде група прихильників Юлії Тимошенко. За інформацією обласного осередку партії «Батьківщина», управління міліції цими вихідними вимагало інформацію про організацію виїздів у столицю. Більшість перевізників відмовляються надавати транспорт для перевезення груп людей. Ба більше, дорогою у Київ працівники ДАІ безпідставно зупиняли мікроавтобуси й автобуси, серед яких і з групою фанів футбольного клубу «Карпати», які їхали на матч.

У Львові створили Комітет опору диктатурі

У партії Юлії Тимошенко сподіваються, що до них долучаться інші політичні сили, які згуртують своїх людей для виїзду на акції непокори у столицю. Цими днями десять партійних осередків Львівщини об’єднались у Комітет опору диктатурі, який ініціював проведення позачергових сесій Львівської міської та обласної рад.

Комітет оприлюднив звернення, в якому арешт екс-прем’єра Тимошенко оцінив як такий, що вийшов поза межі правової площини і має виключно політичний характер. Представники політичних партій оголосили про початок безстрокової акції протесту.
Протягом вихідних у Львові не відбулось жодної акції непокори. Голова Львівського обласного осередку «Батьківщини» Роман Ілик пояснив Радіо Свобода, що важливо мобілізувати людей на Київ, бо акції непокори у Львові малоефективні. «Треба їхати у Київ, щоб показати цій владі, хто справжній господар у країні», – наголосив Роман Ілик.

Комітет опору диктатурі уже найближчими днями має намір ухвалити план спільних дій.

Форми і методи боротьби – застарілі

На думку політолога Юрія Шведи, створення Комітету є виправданим кроком, але форми і методи, які обирають місцеві політики – застарілі.

«Ряд політиків і політичних сил, фактично, уже розпочали передвиборчу кампанію. Але чимало з них дискредитували себе уже і у владі, і в політиці. Населення нікому не вірить. А зараз, у період відпусток, навряд чи вдасться дієво вплинути на ситуацію в державі», – вважає політолог.

Нині, за різними соцопитуваннями, настрої населення на Львівщині не змінились від часу президентської кампанії – більшість людей розчаровані як у провладних, так і в опозиційних політиках. Люди незадоволені економічною ситуацією у країні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.