Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Канаді побудований житловий комплекс, «схожий» на Мерилін Монро

Світ навколо нас 10156 переглядів

Опубліковано - 8.08.2011 21:03 | Всі новини | Версія для друку

У Канаді побудований житловий комплекс, «схожий» на Мерилін Монро
У Канаді побудований житловий комплекс, «схожий» на Мерилін Монро
Загадка: чи може будинок бути сексуальним? Відповідь: так, якщо він схожий на Мерилін Монро. Саме так вважають жителі передмістя Торонто Міссісауга, в якому зводиться багатоквартирний житловий комплекс з обрисами кінодіви.

Проект під назвою Absolute Towers включає в себе дві вежі, причому другу почали будувати після того, як квартири в першій розхапали впродовж 24 годин.

Цей 56-поверховий будинок помітно за багато кілометрів, а його спокусливо вигнуті форми відразу притягають погляд, пише Global Post.

Мер Хейзел МакКалліон стверджує, що цей проект може зробити Міссісаугу містом, яке знайде відгук у серцях іноземних туристів.

Так, погоджується з мером декан факультету архітектури в Університеті Торонто Річард Соммер, але тільки у випадку дотримання інших умов.

Як приклад Соммер призводить іспанське місто Більбао, число туристів в якому виросло в десятки разів після відкриття в 1997 році музею Гуггенхайма, спроектованого відомим архітектором Френком Гері. Фахівець відзначає, що цей проект супроводжувався поліпшенням інфраструктури, включаючи будівництво нового метро, ​​залізничних шляхів і терміналу в аеропорту.

Для порівняння: сусідами вежі “Мерилін Монро” в Міссісауга в даний час є парковка і заправка, так що містобудівникам є над чим подумати.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.